Похитителите на SIM карти започват да носят последиците от своите

...
Похитителите на SIM карти започват да носят последиците от своите
Коментари Харесай

Първият осъден за отвличане на SIM карти ще лежи 10 години

Похитителите на SIM карти стартират да носят последствията от своите дейности. Студентът от щата Калифорния Джоел Ортис се призна за отговорен в кражбата на криптовалута на стойност над 5 милиона $. Тя е осъществена с похвата на замяната на SIM карти (SIM hijacking) и е първият път, когато сходен случай води до правосъдна присъда. А тя е много сурова – 10 години затвор.
Техниката се ползва като се прави подправено искане за подмяна на SIM карта и новополученият надзор се употребява за узнаване и заобикаляне на двустепенната отбрана на персонални профили.

Официалната присъда ще бъде оповестена през март.

Ортис евентуално няма да остане самичък за дълго. Няколко други са били задържани през последните месеци, в това число участници в по-големи незаконни групи (като гражданин на щата Флорида на име Рики Хендшумахер). Въпреки това, прокурорите се надяват, че такава присъда ще попречи на другите да правят схеми за похищение на SIM карти. Ранните дейности може към този момент да имат резултат. Представител на прокуратурата по делото Ортис споделя, че известията за подмяна на SIM са се понижили, което допуска, че евентуалните нападатели от ден на ден осъзнават наказванията, които ги грозят.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР