Погват пиратите и хутите в Червено море Български моряк от

...
Погват пиратите и хутите в Червено море Български моряк от
Коментари Харесай

Български моряк от Руен откаран в болница

Погват пиратите и хутите в Червено море

Български моряк от похитения транспортен съд " Руен " е бил трансфериран на различен транспортен съд за оказване на здравна помощ, оповестяват от " Параходство Български морски флот ", представени от Българска национална телевизия.

Операцията е осъществена със съдействието на Военноморските сили на Индия в ранните часове на 18 декември.

След оценка на здравословното положение на моряка, индийският медицински екип е взел решение за настаняване на българския жител в лечебно заведение.

От БМФ акцентират, че сигурността на екипажа на " Руен " е главен приоритет за тях и работят в съгласуваност с способените интернационалните органи.

Междувременно Съединени американски щати оповестиха, че стартират интернационална интервенция за отбрана на корабоплаването в Червено море, поради зачестилите офанзиви против търговски кораби. Новината заяви американкският министър на защитата Лойд Остин, който е на посещаване в Бахрейн.

В интервенцията ще се включат 10 страни - Съединени американски щати, Англия, Франция, Канада, Италия, Испания, Нидерландия, Норвегия, Сейшелските острови и Бахрейн.

Някои от страни ще организират взаимни патрули в южната част на Червено море и в Аденския залив, а други ще оказват помощ с разследваща информация. През Червено море минава 1/10 от интернационалната търговия.

Целта на тази интернационална самодейност е да се оправи със зачестилите набези против кораби по този значим за международната търговия воден път от страна, както на обвързваните с Иран йеменски бунтовници хути, по този начин и на сомалийски пирати, оповестява Нова телевизия.

Един от похитените товарни кораби е " Галакси лийдър " с екипаж от 22-ма души, в това число двама българи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР