Погромите след днешния мач между Ботев (Пловдив) и Левски продължават.

...
Погромите след днешния мач между Ботев (Пловдив) и Левски продължават.
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Полиция разтърва страшен бой в автобус 120 между фенове на Ботев и Левски

Погромите след днешния мач сред Ботев (Пловдив) и Левски не престават. Както БЛИЦ първи писа, следващият екшън е бил в рейс 120 от столичния градски превоз. Напрежението е ескалирало, откакто намиращите се вътре почитатели на двата тима почнали да се атакуват едни други, първо - словесно, а по-късно и физически, разкри свидетел пред БЛИЦ. Феновете са почнали да трошат в рейса, счупили са прозорци и са заплашили сигурността на останалите пасажери. Новината на БЛИЦ бе доказана и от центъра за градска подвижност. " Има счупени стъкла на рейса, вътре в самия рейс - също има следи от погрома. Футболни почитатели са се сбили, почнали са блъскат и да чупят, евентуално някои са били и под въздействие на алкохол ", разкриха оттова.

Заради сбиването водачът е подал сигнал и в региона на алея " Яворов " рейсът е бил заварден от седем патрулки. Полицаи са извели буйстващите пасажери на открито. Все още не е ясно дали има ранени при конфликтите сред почитателите на двата тима. По-рано денем БЛИЦ към този момент писа за сблъскване сред почитателите. Това наложи и много по-сериозни ограничения от страна на полицията против влизащите в София последователи на Ботев (Пловдив). След началото на дуела на стадион " Георги Аспарухов " последователи започнаха да мятат камъни, пръчки и други предмети от единия към другия бранш. Наложи се служители на реда да влязат в бранша с гостуващата агитка, с цел да предотвратят разгръщане на напрежението.

При осъществени преди началото на футболната среща Левски - Ботев (Пловдив) първични инспекции на входа на стадион „ Г.Аспарухов “ полицейските чиновници са задържали общо 12 души. В 9-ма от тях са открити неразрешени движимости и предмети /пиротехника/, а в 3-ма - наркотични субстанции. На деветимата са формирани актове по член 21 от Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. Другите трима са арестувани в полицейските арести със заповед до 24 часа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР