Погрешно смятат, че тяхната компания първа ще покаже 5G смартфонHuawei

Погрешно смятат, че тяхната компания първа ще покаже 5G смартфонHuawei ...

Американците не знаят, че Huawei е по-напред от Apple в 5G.


Погрешно смятат, че тяхната компания първа ще покаже 5G смартфон

Huawei ще представи своя първи 5G смартфон на Световния мобилен конгрес в Барселона (снимка: Huawei / Twitter)

Интересни резултати показа проучване сред американското население за това коя компания първа ще пусне на пазара 5G смартфон. Apple е фаворизирана за сметка на вероятния номер едно Huawei.

Близо половината (42%) от анкетираните вярват, че Apple е безусловен лидер и именно тя първа ще предложи смартфон с възможности за работа в мрежи от пето поколение, показва проучването на PCMag.

На второ място, според американците, е Samsung с резултат от 29%. Същевременно, само след две седмици се очаква Samsung да представи смартфон (вероятно дори повече от един) с поддръжка на 5G. Новото устройство ще излезе на пазара през март.

Apple, от своя страна, ще представи новите си iPhone модели чак през септември, като до момента няма информация дали очакваните устройства на компанията ще поддържат работа в 5G мрежи.
още по темата
На трето и четвърто място с най-големи шансове да пуснат 5G смартфони, според американците, са LG и Google, които събират 12% и 7% от гласовете. Едва на пето място е Huawei с вот в рамките на 5%.

Както и Samsung, очаква се Huawei да представи своя първи 5G смартфон след две седмици на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2019).

Незнанието от страна на американските граждани за технологичния напредък на Huawei е обяснимо, предвид факта, че китайската компания – която дели второ място с Apple на световния пазар за смартфони – е възпрепятствана да прави бизнес в САЩ.

Източник: technews.bg