Погрешно е да се замесва моето име. Нямам нищо общо

...
Погрешно е да се замесва моето име. Нямам нищо общо
Коментари Харесай

Ирина Бокова: Погрешно е да се замесва моето име

Погрешно е да се замесва моето име. Нямам нищо общо с този случай и към този момент съм уведомила в. "Гардиън " за това.

Така генералната директорка на ЮНЕСКО Ирина Бокова разяснява пред в. "24 часа " обява на английското издание, съгласно което брачният партньор й Калин Митрев е забъркан в огромна скица за пране на пари и лобиране, обвързвана с Азербайджан.

Пред в. "Гардиън " по-рано Бокова отхвърля сред бизнеса на мъжа й и нейната роля в ЮНЕСКО да има спор на ползи. Тя показва още, че не е осведомена с консултантската активност на брачна половинка си.

По мотив на припомнянето на в. "Гардиън ", че българката е връчила едно от най-високите оценки на организацията, медалът на Моцарт, на азербайджанската първа дама и вицепрезидент Мехрибан Алиева и че е провела галерия в централата на ЮНЕСКО в Париж, озаглавена „ Азербайджан – Страна на толерантността ", Бокова дава отговор пред английското издание: "Като общоприет шеф на организация на Организация на обединените нации задължението ми е да развъртвам работещи връзки с всички членове на организацията съгласно политиките, открити от страните членки. Азербайджан не е изключение ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР