Погрешно е да настъпваш мотика два пъти, без да държиш

...
Погрешно е да настъпваш мотика два пъти, без да държиш
Коментари Харесай

Михаил Миков: Депутатите отново настъпиха мотиката с неизбирането на председател на НС

Погрешно е да настъпваш мотика два пъти, без да държиш сметка за законите на физиката . Това съобщи пред БНР някогашният ръководител на Народно събрание Михаил Миков, визирайки невъзможността на депутатите още веднъж да изберат пръв измежду равни.

По думите му настъпването на мотиката ще продължи. Според него е неуместно да се упреква президента във всички земни грехове , а в това време Народното събрание да не може да се конституира и да стартира същинска работа.

Той уточни, че постът ръководител на Народното събрание е доста мъчно място при тази фрагментация и личностно опълчване. Егото и тънките сметки, които избиват, са преди всичко пред същинските ползи българската парламентарна система да действа обикновено, добави Миков.

Той дефинира предлагането на ПП-ДБ за ротационно председателство както на Народното събрание, по този начин и на водещи комисии като нелепа договорка, като посочи, че не е ясно какъв ще бъде мандатът на Народното събрание и през какъв брой време ще се ротират.

Това безвремие ще продължи поради ниското ниво на политическа полемика , сподели още Миков.

За да има работещ парламент и да се тръгне към търсене на политическо болшинство, което да излъчи държавно управление, би трябвало да се учреди Народното събрание. Изборът на ръководител в първия ден неслучайно е заложен в Конституцията като въпрос, образуващ патоса на парламентарната народна власт, сподели още той.
 Депутатите не избраха ръководител на Народно събрание от първия опит Обновена
Депутатите не избраха ръководител на Народно събрание от първия опит

Вежди Рашидов спря парламентарния часовник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР