Погребват Елизабет II на 19-и септември в 13 часа българско

...
Погребват Елизабет II на 19-и септември в 13 часа българско
Коментари Харесай

Погребват Елизабет II на 19-и септември в 13 часа българско време

Погребват Елизабет II на 19-и септември в 13 часа българско време.

 

Погребението на кралицата на Англия Елизабет II ще се състои в понеделник, 19 септември, в Уестминстърското абатство

Това оповестиха в Twitter от Бъкингамския замък, съобщи БГНЕС.

То ще стартира в 11:00 часа локално време.

Елизабет II ще бъде заровена в мемориалния параклис на татко си, крал Джордж VI, на територията на замъка Уиндзор.

Денят на погребението на английската кралица ще бъде неработен ден.

Елизабет II умря на 8 септември в замъка Балморал в Шотландия. Най-големият наследник на кралицата, Чарлз Филип Артър Джордж, е новият крал на Обединеното кралство.

Чарлз III навършва 74 години през ноември и е най-възрастният правоприемник, възкачвал се в миналото на английския престол.

 

Хората ще могат да се простят с кралицата в катедралата " Сейнт Джайлс " в Единбург в понеделник, и по-късно в двореца Уестминстър в Лондон от 14 септември.

Ковчегът на кралицата, който е в балната зала на двореца Балморал, където умря, ще бъде изнесен тъкмо в 12 часа в неделя, с цел да бъде преместено в двореца Холирод. Пътят ще отнеме към 6 часа, съобщавва 24 часа.

Ковчегът ще бъде положен в тронната зала на двореца, с цел да може неговите чиновници да се простят с нея.

В понеделник, 12 септември, крал Чарлз III и кралица Камила ще пътуват до Единбург, с цел да се включат в процесията от Холирод до историческата катедрала " Сейнт Джайлс ". Процесията ще стартира тъкмо в 16,55 часа българско време, а членовете на кралското семейство ще следват ковчега пешком.

В 16,55 часа ковчегът ще бъде импортиран в катедралата, като върху него ще е короната на Шотландия.

Ковчегът ще бъде положен в катедралата. В 21,20 часа българско време ще има частно поклонение от нейното семейство.

На 13 септември ковчегът ще бъде комплициран на лафет и пренесен до летието в Единбург. В него ще се качи единствено принцеса Ана, която ще го придружи до военната база в Нортхолд.

Ковчегът ще бъде изпратен и посрещнат с военни салюти.

След това с катафалка тялото на Елизабет ще бъде преместено в двореца Бъкингам, където ще бъде положено в Залата на стрелата, където още веднъж фамилията ще може да се елементарни с нея.

На идващия ден върху ковчега ще бъде поставена Имперската корона и венец от нейните обичани цветя.

Точно в 16,22 часа българско време върху държавния лафет ще стартира процесията към двореца Уестминстър, като след него още веднъж ще са кралят и околните.

Процесията щяла да бъде дребна и лична.

Ковчегът ще дойде в 17 часа българско време, където архиепископът на Кентънбъри ще има къса работа.

Четири дни хората ще могат да се простят с кралицата в Уестминстър хол.

Погребението ще бъде на 19 септември от 13 часа българско време, след което ще бъде преместено в замъка Уинзър, за последно прощаване.

В същото време в неделя крал Чарлз III първо има среща с генералния-секретар на Британската общественост в Бъкингам. След това ще има банкет за всички комисари на общността в Залата на стрелата.

В понеделник кралят и кралицата отиват в Уестминстър, където членовете на двете камари на Народното събрание ще им поднесат съболезнования.

След това летят за Единбург за процесията до Холирод. Преди това ще направи инспекция на почетния часовой и ще получи ключа от замъка.

След като участва на молитвата в " Сейнт Джайлс " Чарлз III се връща в Холирод, с цел да одобри ръководителите на Шотландия.

Във вторник Чарлз III е в Северна Ирландия, а в петък - в Уелс. В Белфаст ще се срещне с представители и на католиците, и на протестантите.

 

Междувременно церемониите по предаване на престола и поклонението пред тленните остатъци на най-дълго управлявалия английски монарх не престават.

 

Огромни тълпи се събраха под синьото небе в късното лятно слънце в замъка Уиндзор този следобяд.

 

Повечето от тях бяха пристигнали, с цел да отдадат респект на кралица Елизабет II, само че когато защитата сложи бариери към входа на Кеймбриджската врата и по продължение на Long Walk (дългата алея), хората започнаха да се питат дали нещо няма да се случи, предаде Би Би Си.

 

Множеството внезапно избухнало в радостни крясъци, когато Уилям, Кейт, Хари и Меган се появили, с цел да поздравят пристигналите да отдадат респект на паметта на кралицата.

 

" И внезапно се разнесе щастлив възклик, децата се качиха на раменете на хората и всички подвигнаха телефоните си, с цел да създадат фотография.

 

Това бяха Уилям, Кейт, Хари и Меган. Множеството викаше и се радваше, когато те излязоха, с цел да погледнат цветята, оставени в символ на респект, и да приказват с хората ", предава кореспондент на Би Би Си.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР