Погребението на кралица Елизабет Втора ще бъде в понеделник, 19

...
Погребението на кралица Елизабет Втора ще бъде в понеделник, 19
Коментари Харесай

Погребението на кралица Елизабет II ще е на 19 септември

Погребението на кралица Елизабет Втора ще бъде в понеделник, 19 септември, оповестиха от Бъкингамския замък. Церемонията ще се организира в Уестминстърското абатство, където са короновани всички английски монарси. Именно там кралицата се дами за принц Филип през 1947 година След това кралицата ще бъде положена в Уиндзор. Обществото ще има разполагаем четири дни, с цел да отдаде почитта си към нея 

В момента ковчегът на кралицата се намира в балната зала на замъка Балморал. Ковчегът на Нейно Величество ще пътува до Единбург на следващия ден, неделя, 11 септември, по шосе, с цел да дойде в двореца Холирудхаус, където ще почива в Тронната зала до следобеда на 12 септември.

На 12 септември следобяд ще се организира шествие, по време на което ковчегът ще бъде пренесен от двореца Холирудхаус до катедралата " Сейнт Джайлс ", Единбург. Кралят и членовете на кралското семейство ще вземат участие в шествието и ще участват на работа в катедралата " Сейнт Джайлс ", с цел да получат ковчега.

След това ковчегът на Нейно Величество ще лежи в катедралата " Сейнт Джайлс ", охраняван от бдители от Кралската компания на стрелците, с цел да разреши на народа на Шотландия да отдаде почитта си.

Във вторник, 13 септември следобяд, ковчегът на кралицата ще отпътува от Шотландия със аероплан на Кралските военновъздушни сили от летището в Единбург, пристигайки в RAF Northolt (станция на Кралските военновъздушни сили в Саут Руислип, на 2 морски благи от Ъксбридж в лондонския квартал Хилингдън) по-късно същата вечер. Ковчегът ще бъде съпроводен по време на пътуването от английската кралска принцеса.

След това ковчегът на кралицата ще бъде превозен до Бъкингамския замък по шосе. Следобед на 14 септември, ковчегът ще бъде пренесен в върволица върху лафет на кралската конна артилерия от Бъкингамския замък до Уестминстърския замък, където ще остане до сутринта на погребението. 

След като ковчегът дойде в Уестминстър Хол, архиепископът на Кентърбъри ще организира къса работа, подпомагана от преподобния доктор Дейвид Хойл, декан на Уестминстър, и на която ще участват кралят и членовете на кралското семейство, след което формалната работа ще стартира. 

Членовете на обществеността ще имат опцията да посетят Уестминстър Хол, с цел да изразят почитта си към кралицата. Сутринта на понеделник, 19 септември, ковчегът ще бъде отвеян в върволица от Уестминстърския замък до Уестминстърското абатство, където ще се състои държавната погребална работа.

След държавното заравяне ковчегът ще пътува в върволица от Уестминстърското абатство до Уелингтънската арка, а оттова до Уиндзор, откъдето държавната катафалка ще пътува в върволица до параклиса " Сейнт Джордж ", замъка Уиндзор, където ще се извърши погребението. 

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР