Погребението на Ангел Христов е спряно. Като ръководител на отряда

...
Погребението на Ангел Христов е спряно. Като ръководител на отряда
Коментари Харесай

Алексей Петров: Познавах добре братя Галеви, участвах и в задържането им

" Погребението на Ангел Христов е спряно. Като началник на отряда за специфични интервенции Ангел-Геле беше чиновник в моята група и оттова го познавам добре. По-късно братя Галеви постъпиха като чиновници в Национална работа за битка с проведената престъпност, след това бизнес и съм изгубил следата им до 2009 година, когато бях в ДАНС и участвах в тяхното задържане “.

Това описа Алексей Петров, специалист по тероризма и някогашен консултант в ДАНС, по БТВ. Той е бил и взводен пълководец на братя Галеви след постъпването им в Специализирания отряд за битка с тероризма.

Вчера Ангел Христов-Геле умря в дома си дупнишкото село Ресилово от инфаркт. Той се търсеше с алена бюлетина на Интерпол. 

Петров разяснява и изявлението си през 2010 година, че е провел срещата сред братя Галеви и Румен Петков. „ Съвсем регламентирано. Идеята за срещата сред тях и министъра на вътрешните работи е деяние на зам.-министър на Румен Петков. Информацията, която имаха двамата трябваше да я дават непосредствено на министъра. Аз бях в статут на офицер на оперативно внедряване. Нищо извънредно не се случи на тази среща “, добави Петров.

„ Надявам се, че след образуването на новото държавно управление в браншове по браншове да се върне тази методичност. Един човек, с цел да мине през границата, той преди този момент би трябвало да е бил обект на оперативно наблюдаване. Службата, която е към правораздаването за защита на евентуални пандизчии би трябвало да има връзка “, безапелационен е той.

Той отхвърли да е знаел, че Ангел Христов се е прибрал в България.

Петров акцентира, че не вижда обща връзка сред убийството на Красимир Каменов-Къро и Ангел Христов. “Не виждам, нямам и такава информация “, добави той. „ Той (Ангел Христов – б.р.) въпреки и умрял е открит от околните му “, сподели Петров.

Записите на Радостин Василев

„ Аз дефинирам тези диалози като домашни. По отношение на тази връзка на българските служби и тези от посолствата, или тези от европейските служби, е императивно нужна поради синхрона. Няма авансово да няма такова разискване, тъй като може да се случи индивидът да бъде назначен и да му бъде отхвърлен достъп. Самият аз съм бил в такива диалози с представители на непознати служби, които са касаели много по-сериозни неща. Този въпрос става по този метод “, сподели Петров.

В края на предходната седмица депутатът Радостин Василев пусна запис от онлайн съвещание на „ Продължаваме промяната “, който докара до политическа стихия и заледяване на договарянията за държавно управление с втория мандат.

Той акцентира, че към този момент има постоянен кабинет, единствено механически би трябвало да мине процедурата. „ Не бих споделил, че имам роля в това (сформирането на кабинета – б.р.). Аз поддържам основаването държавно управление. Не можем без държавно управление “, добави Петров.

„ Аз познавам и Бойко Борисов, и Петко Петков (бащата на Кирил Петков – б.р.) около бойните изкуства. Нормално е да си приказваме “, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР