Погребението на Ангел Христов е спряно. Като ръководител на отряда

...
Погребението на Ангел Христов е спряно. Като ръководител на отряда
Коментари Харесай

Алексей Петров: Познавах добре братя Галеви, участвах и в задържането им

„ Погребението на Ангел Христов е спряно. Като началник на отряда за специфични интервенции Ангел-Геле беше чиновник в моята група и оттова го познавам добре. По-късно братя Галеви постъпиха като чиновници в Национална работа за битка с проведената престъпност, след това бизнес и съм изгубил следата им до 2009 година, когато бях в ДАНС и участвах в тяхното задържане “, съобщи в предаването „ Тази неделя “ Алексей Петров, някогашен консултант в ДАНС Алексей Петров.

Алексей Петров е бил и бивш взводен командир на братя Галеви след постъпването им в Специализирания отряд за битка с тероризма. Вчера Ангел Христов-Геле от братя Галеви умря в дома си дупнишкото село Ресилово от инфаркт. Той се търсеше с алена бюлетина на Интерпол. По информация на bTV от Министерство на вътрешните работи са разпоредили две инспекции - за това по какъв начин Ангел Христов е влезнал в страната и инспекция в полицията в Кюстендил дали няма нарушаване по отношение на това, че не са разбрали, че е там.

Братя Галеви имат общи компании с Христофорос Аманатидис-Таки

Той разяснява и изявлението си през 2010 година, че е провел  срещата сред братя Галеви и Румен Петков. „ Съвсем регламентирано. Идеята за срещата сред тях и министъра на вътрешните работи е деяние на зам.-министър на Румен Петков. Информацията, която имаха двамата трябваше да я дават непосредствено на министъра. Аз бях в статут на офицер на оперативно внедряване. Нищо извънредно не се случи на тази среща “, добави Петров.

„ Надявам се, че след образуването на новото държавно управление в браншове по браншове да се върне тази методичност. Един човек, с цел да мине през границата, той преди този момент би трябвало да е бил обект на оперативно наблюдаване. Службата, която е към правораздаването за защита на евентуални пандизчии би трябвало да има връзка “, безапелационен е той.

Той се търсеше с алена бюлетина на Интерпол

Той отхвърли да е знаел, че Ангел Христов се е прибрал в България.

Петров акцентира, че не вижда обща връзка между убийството на Красимир Каменов-Къро и Ангел Христов. “Не виждам, нямам и такава информация “, добави той.

„ Той (Ангел Христов – б.р.) въпреки и умрял е открит от околните му “, сподели Петров.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР