Погребаха откритата мъртва в четвъртък в дома й съдия Майа

...
Погребаха откритата мъртва в четвъртък в дома й съдия Майа
Коментари Харесай

Погребаха съдия Майа Попова, открита мъртва в дома си

Погребаха откритата мъртва в четвъртък в дома й арбитър Майа Попова в гробищния парк в Пазарджик . На погребението участваха родственици, близки, другари и сътрудници, написа " 24 часа ".

Майа Попова з апочва работа като арбитър реализатор, а от 2006 година е арбитър по наказателни каузи в районния съд в Пазарджик . Четири години по-късно е нараснала до зам.-председател на районния съд.
 Откриха мъртва арбитър от Районен съд - Пазарджик
Откриха мъртва арбитър от Районен съд - Пазарджик

Според неофициална информация, сама е протегнала ръка на живота си

На 28 април 2011 година арбитър Попова е открита в безсъзнание в автомобила си, който се е блъснал в паркирана кола.

Докато е в безсъзнание в болничното заведение, на Попова е взета кръвна проба, която демонстрира 5.2 промила алкохол в кръвта . Повторна проба, взета 3 часа по-късно, демонстрира 3,9 промила.

След възобновяване си Попова съобщи, че не е пила алкохол, а не се е чувствала добре със здравето. На път за работа й прилошало и се събудила в болничното заведение .

Тази преживелица е мотив Попова да бъде намалена от зам.-председател на районния съд в редови арбитър, а през 2015 година беше наказана от окръжния съд в Пловдив на 2 година пробация. Въпреки присъдата, Попова не беше отстранена от работа, тъй като не е осъдена с дейно отнемане от независимост .

След случая арбитър Попова мина в гражданската гилдия на районния съд, като в годишния доклад за 2017 година на съда беше оповестена за съдията с най-хубави индикатори в своята област на правосъдие . През 2018 година Висшият правосъден съвет (ВСС) я увеличи в сан областен арбитър.

Съдебно произвоство проверява гибелта й, потвърдиха от прокуратурата без да коментират детайлности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР