Поговорката е, че хубавите неща се случват на тези, които

...
Поговорката е, че хубавите неща се случват на тези, които
Коментари Харесай

Четири причини да чакате с нетърпение 12 декември 2020 г.

Поговорката е, че хубавите неща се случват на тези, които чакат. На тези, които имат търпението за това. Това е много…изнервяща сентенция. Защото въпреки поговорката да е вярна, а търпението да е в действителност прелестно качество, няма човек на тази земя, който да обича да чака.

Е, за Кубрат Пулев, най-успешния български професионален боксьор за всички времена, чакането е на път да завърши – след няколко отлагания, последвани от месеци неизясненост и комплицирани договаряния, мачът за международната купа по бокс в тежка категория против Антъни Джошуа е плануван за 12 декември в Лондон.

Без значение дали е почитател на бокса или не, за всеки български фен на спорта е ясно, че този дуел е извънредно значима и добра вест. Ето тъкмо четири аргументи за това:

Причина 1: За първи път в историята



Никога до момента български състезател не е имал опция да се бори за най-престижното отличие в професионалния бокс. При всичките ни триумфи в аматьорския бокс на олимпийско, международно и континентално равнище, никой българин в никакъв случай не се е изправял на кръга в мач от сходен диаметър. Кубрат Пулев ще го направи.

Причина 2: Няма нищо инцидентно

Спечелването на такава купа е измежду най-трудните достижения освен в „ сладката просвета “ (както от време на време назовават бокса), а и в спорта изобщо. За разлика от други спортове, в професионалния бокс няма проведени на равни шпации от време шампионати - нужни са безусловно години необикновено твърдоглав (и болезнен) труд, както и поредност от впечатляващи победи единствено с цел да заслужиш правото да бъдеш кандидат за международна купа. Кубрат Пулев реализира това.

Причина 3: Равен късмет

Кубрат Пулев не е просто „ кандидат “ – той има изцяло действителен късмет против сегашния международен първенец. Притежава както нужния опит, по този начин и качествата за това. На негова страна е и психическото преимущество, че не е губил мач от 2014 година, до момента в който предходната година Джошуа претърпя унижението да загуби от „ пухкавия “ Анди Руис Младши, поради което му се наложи шест месеца по-късно още веднъж да се бори за купите си.

Причина 4: Нещо в действителност хубаво през една сложна година

Тази 2020 година се оказа неособено приятна година. Сякаш нищо не се случи съгласно упованията, а в състезателен проект страната ни не се радва на особени триумфи, даже в дребното надпревари, които въобще се организираха (Здравей, народен тим по футбол!). Така че мачът Джошуа-Пулев ще бъде събитие, което единствено по себе си е и превъзходен мотив за национална горделивост. Освен това, няма подозрение, че този мач сигурно ще предложи висококачествено развлечение и страсти, а и ще притегли положително внимание към България.

Така че - да, от време на време чакането си коства! Но до момента в който Кубрат Пулев се приготвя за дуела против Джошуа, не е нужно да стоите със скръстени ръце - можете да се включите в заниманието. Достатъчно е да посетите и да отговорите на въпроса „ Колко победи с нокаут има Кубрат Пулев в своята професионална боксова кариера? “. Ако извършите това до 14 ноември 2020 година имате действителен късмет да спечелите истински боксови ръкавици с подпис на Кубрат Пулев. Тегленето на печелившия ще се състои на 15 ноември и като нищо можете да се окажете притежател на неповторим сувенир с подписа на новия международен първенец по бокс - в действителност прелестен „ подарък тежка категория “ за всеки фен на спорта в България. Май и в света, като се замисли човек…
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР