Поглеждайки напред в бъдещето, от SKODA споделят, че автомобилът на утрешния

...
Поглеждайки напред в бъдещето, от SKODA
споделят, че автомобилът на утрешния
Коментари Харесай

SKODA продължава да развива дигиталния си асистент Laura

Поглеждайки напред в бъдещето, от SKODA споделят, че автомобилът на утрешния ден ще се ръководи с гласови команди. В същото време обаче, част от тази нова функционалност към този момент е налична в част от моделите на марката под формата на дигиталния гласов помощник на марката- Laura.

Анонсирана в края на септември и с първо приложение в новите KAMIQ и SCALA, Laura се активира след произнасянето на фразата "Okay, Laura ", след което бордовата система влиза в режим на дигитална асистенция с гласово различаване, като предлага работа с навигационната и аудиосистемата.

При въвеждането си на пазара, предлагаше комуникация на шест езика- британски, немски, испански, френски, италиански и чешки, само че в този момент от SKODA прибавят също така датски, холандски, финландски, гръцки, полски, португалски, съветски, шведски и турски.

"Laura предлага повече комфорт ", коментира Андре Венер, шеф на дигиталния отдел на SKODA. "Един истински спътник в подвижността, тя подпомага водачите на SKODA в тяхното пътешестване, както и по време на планирането на тяхното пътешествие. В автомобила, с помощта на гласа си, лидерът може да управлява телефонните повиквания, навигационната и мултимедийната система, като по този начин ръцете постоянно остават на волана ".

От SKODA споделят, че функционалностите на Laura се развиват непрестанно, като в , разпознаването на гласовите команди е значително усъвършенствано. Добавени също така са и спомагателен набор услуги чрез интегрирането на Alexa и Гугъл Home, за комуникация с домашна интелигентна еко система.

"Вече не е нужно да се споделя "Увеличи температурата с 1 градус ", а само "Laura, студено ми е " ", споделя Себастиан Ласек, шеф на подразделението Свързаност. "Laura разпознава потребителското предпочитание от техните предишни държания ".

Към момента, Laura е налична за поръчка в моделите SCALA, KAMIQ, и новата OCTAVIA, и ще се предлага при всички последващи нови модели на SKODA.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР