Поглеждайки към перспективата за продължителна патова ситуация в Украйна, САЩ

...
Поглеждайки към перспективата за продължителна патова ситуация в Украйна, САЩ
Коментари Харесай

Западът обсъжда възможности за прекратяване на войната в Украйна

Поглеждайки към вероятността за продължителна патова обстановка в Украйна, Съединени американски щати и техните съдружници слагат възобновен акцент върху нуждата да бъде контрактувано съглашение за преустановяване на войната, тъй като 100 дни след началото на спора не се вижда ясна опция за победа за нито една от страните.

В последните седмици Съединени американски щати организира регулярни срещи с представители на Англия и Европейски Съюз за обсъждане на евентуална рамка за преустановяване на огъня и за завършек на войната чрез преговорно съглашение, заяви CNN, базирайки се на източници, осведомени с диалозите. Сред обсъжданите тематики е преговорна рамка от четири точки, препоръчана от Италия в края на предишния месец. Тя планува Украйна да поеме ангажимент за неутралитет във връзка с НАТО, в подмяна на избрани гаранции за сигурността й и договаряния с Русия за бъдещето на Крим и Донбас.

Украйна не взе участие директно в полемиките, макар уговорката на Съединени американски щати - " нищо за Украйна без Украйна ". Американски и украински представители твърдят, че Съединени американски щати не са оказвали напън на Украйна да се ангажира с избран проект и не ги принуждават непосредствено да да клекнат на руснаците.

Има обаче известно несъгласие по въпроса каква рамка биха сметнали Съединени американски щати, че е уместно да бъде предоставена на украинците за по-нататъшно разискване.

По думи на посланика на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас Грийнфийлд пред кореспонденти по-рано тази седмица, италианската рамка е " една от тези начинания, които сигурно бихме желали да забележим да доведат до завършек на тази ужасяваща война и ужасяващите офанзиви против украинския народ ". Същевременно, двама американски за декларирали пред CNN, че Съединени американски щати в действителност не поддържат италианското предложение.

Все отново, американски и западноевропейски представители удостоверяват за организацията, че нараства загрижеността, че в случай че руснаците и украинците не се върнат на масата и на договарянията не реализиран сделка, войната ще се проточи - евентуално с години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР