/Поглеед.инфо/ Президентът на Украйна все по-често чува не“ от американските

...
/Поглеед.инфо/ Президентът на Украйна все по-често чува не“ от американските
Коментари Харесай

Съединените щати започнаха да общуват със Зеленски с различен тон

/Поглеед.инфо/ Президентът на Украйна все по-често чува „ не “ от американските управляващи, когато споделя с тях проектите си за бъдещето. Победата на републиканците на изборите за Конгрес принуди Вашингтон да поправя политиката си за подкрепяне на Украйна. Колко сериозни са тези промени за Киев? И какво липсва, с цел да бъдат в действителност сериозни?

Владимир Зеленски беше отвикнал, че американците може да му откажат елементарни молби. Не може да се каже, че постоянно се съгласяват - да вземем за пример изиска изтребители, само че не ги получи, само че от дълго време не са му отказвали по-евтини неща. Ако желае да говорите по пуловер от трибуната на Конгреса - апелирам. Гарантираха му милиард $ хонорар („ за потребностите на Въоръжените сили на Украйна “).

Но в този момент всичко наподобява се е трансформирало. Първо, молбата му да изнесе тирада на Оскарите беше отхвърлена (за втори път). Дреболия, несъмнено, глезотия. Звездата от поредицата филми " Любовта в града " от десетилетия мечтаеше за това - да се появи на Оскарите, само че в последна сметка не му стигна гения нито като артист, нито като политик.

Вторият отвод, получен няколко дни по-рано, наподобява доста по-сериозен. Както самият Зеленски призна пред Си-Ен-Ен, новият ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти е отхвърлил персоналната му покана да посети Киев. Причината е, че някои от съпартийците на Маккарти намерено се съмняват, че Киев въобще заслужава помощ. С други думи ръководителят би трябвало да балансира сред възгледите на „ ястребовите “ и изолационистки републиканци.

Според Зеленски Маккарти „ трябваше самичък да види какво се случва в Украйна “, с цел да „ реши позицията си “. Както съобщи самият Маккарти, „ информацията от брифинги и други източници “ е изцяло задоволителна за него. Но най-интересното в позицията му е тонът му.

„ Моята позиция е, че няма да издам празен чек за каквито и да било потребности “, тросна се представителят. Оказва се, че новата метла въпреки всичко мете по нов метод. Маккарти стана ръководител едвам в края на януари и посредством голям брой взаимни отстъпки с критиците на формален Киев. Той даде обещание да управлява разноските за Украйна и да спре всевъзможни безсмислени разноски. И той е задоволително умел политик, с цел да не се вписва в шоу стратегиите на Зеленски с „ Потьомкиновите села “. Всъщност случаите на корупция и други измами за стотици милиони не се разкриват посредством екскурзии из античната съветска столица и персонални срещи с професионални измамници от екипа на Зеленски.

Въпреки това измененията в отношението към украинските управляващи и техния „ лист с стремежи “, въпреки и много неприятни за Украйна, напълно не са тези, които биха отговаряли на ползите на Русия и света (колкото и патетично да звучи). Засега.

Маккарти няма персонални аргументи да се грижи за Украйна, като да вземем за пример президента Джо Байдън (поне децата му не са забъркани в украинските корупционни схеми). Но Маккарти е безусловно систематичен политик, умел апаратчик и съразмерен представител на американския хайлайф, а не бунтовник като Доналд Тръмп.

Маккарти е наясно за какво и против кого в действителност водят война Съединени американски щати. Той е изцяло удовлетворен от стратегическия курс за въздържане на Русия и подчиняване на Европейския съюз. Той е осведомен, че рецесията, обвързвана с всичко това, е в дълготрайните ползи на Съединени американски щати, където европейските предприятия в този момент бягат, както и ползите на американските военно-промишлени и енергийни компании (последните се умориха да броят свръхпечалбите, генерирани от доставките на ВПГ за Европа).

Като един тип инспектор, завързан към програмата „ Заем-Наем “ за Украйна, той е доста по-наясно от множеството с обстоятелството, че от началото на годината Киев е получил повече чекове и военни доставки от Съединени американски щати, в сравнение с през цялата предишна година. Това е размерът на залога, който Западът направи за по този начин нареченото пролетно контранастъпление на ВСУ. А Маккарти въобще не е някой, който желае или може да я опустоши от масата. Неговият най-много е да минимизира „ злоупотребата “ с отпуснатите средства, на първо място от Украйна, на чието управление той не има вяра по никакъв начин.

Между другото, по време на Втората международна война, бъдещият президент и участник в Първата студена война, Хари Труман, направи същото нещо, и то с мандат от Конгреса. Благодарение на него доста понижава прахосването на средства и артикули, предопределени за Съюз на съветските социалистически републики, а самият Труман влиза в върховете на американската политика.

Зеленски сигурно не харесва измененията. За фигури като него финансовата бистрота е просто съдбовна, а също така процедурите в Конгреса сигурно губят време. Но главното въпреки всичко е тонът, с който Маккарти се отнася към него. Този звук дава да се разбере, че Зеленски не е основната „ звезда “ на програмата и не е „ жертва “, на която е въпрос на чест за Съединените щати да оказват помощ, а нает управител, на който е поверен планът и в този момент му изискват доклади.

Този метод е доста по-близък до благоразумните и турбопатриотични републиканци, в сравнение с клеветите на Байдън за битката за независимост и народна власт в Украйна. Но същността е една и съща - въоръжаване на киевския режим с упованието, че той ще може да нанесе военно проваляне на Русия.

Само в случай че това беше в плюс на Москва и скептицизмът по отношение на по-нататъшната помощ на ВСУ в редиците на републиканците се усили, Маккарти ще направи още една крачка настрана от това, което Украйна счита за „ съюзнически връзки “. Но не по-рано.

По-рано, строго видяно, няма смисъл. Колосалните запаси, отпуснати на Киев „ за контранастъпление “, към този момент са съгласувани с Конгреса. И по-голямата част от популацията на Съединени американски щати поддържа такава поддръжка. След като първите последици от икономическата стихия се почистиха и инфлацията в страната се „ уталожи “, изчезнаха и доста искания против Байдън.

Сега рейтингът му е повишен и е към 42%. За президента на Съединени американски щати това не е задоволително. Но това е доста за Байдън, изключително за Байдън преди година, когато, както изглеждаше на мнозина тогава, водеше страната към съветските рифове.

Фактът, че съветските рифове не са изчезнали и изчисленията на Вашингтон няма да се осъществен, може да се потвърди единствено от една група сили - Въоръжените сили на Руската федерация. Сега техните победи могат да повлияят на външната и даже вътрешната политика на Съединени американски щати в по-голяма степен, в сравнение с в цялата история на Руската федерация (но не и на Русия).

Превод: В. Сергеев

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните и геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР