/Поглеед.инфо/ Материята на тази рокля възобновяема ли е?“ Напоследък младите

...
/Поглеед.инфо/ Материята на тази рокля възобновяема ли е?“ Напоследък младите
Коментари Харесай

Новата тенденция на „устойчива мода“

/Поглеед.инфо/ „ Материята на тази рокля възобновима ли е? “ Напоследък младите консуматори от ден на ден показват любовта си към екологосъобразната хармония. Устойчивата мода и китайската хармония също са се трансформирали в акцент на тазгодишните фешън ревюта и шоута из целия свят. Например може да забележим доста ясно китайският жанр, който се появи в Китайската интернационална седмица на модата в Пекин (колекция пролет/лято 2023г.) и ретро уличният жанр на Седмицата на модата в Париж през тази година. Сред тях техниките, които употребяват устойчиви материали или рециклирани материали, стават доста известни в обичайна текстилна промишленост. Друга забавна наклонност е потреблението на многоматериални сливащи се тъкани, които могатда бъдат разглобени и реконструирани, и безшевни тениски, които са създадени с нулеви боклуци.

Според Лан Цин, доцент от Китайската академия на изкуствата, посоката на проучване на деконструктивното тъкане е в сходство с настоящата наклонност в дизайна. То може освен да резервира систематични резултати от проучвания на тъкани за промишлеността, само че също по този начин да уточни посоката на бъдещото развиване за консолидираното на обичайните китайски техники за тъкане в актуалната мода. Тази наклонност също по този начин е и доста вдъхновяваща за младите дизайнери и носи извънредно доста изобретателна сила в сферата. Една нишка може да бъде изтъкана в безчет графични комбинации посредством елементарни или комплицирани способи на тъкане. Различните способи, по които се преплитат нишките в комбинацията, водят до огромно многообразие от текстури и шарки на тъканите. Всичко това е скритото богатство на една на пръв взор елементарна тъкан.



„ Доклад за трендовете в рециклиращата фешън промишленост за 2023г. “, оповестен наскоро, демонстрира, че новото потомство консуматори, които са повлияни от екологичното схващане, практикуват екологичен метод на живот, поддържат опазването на околната среда, обичат публичното благоденствие и имат възприятие за обществена отговорност. Именно те се трансформират в главната група консуматори в стилната промишленост от рециклирани тъкани и устойчиви материали. В бъдеще устойчивото развиване ще се трансформира в област, която заслужава задълбочено развиване в обичайна текстилна индустрия. От промишлеността припомнят, че водещите компании би трябвало да играят по-активна роля като пионери в този развой, с цел да оказват помощ за повишение на качеството на развиването.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР