/Погледе.инфо/ Изминаха точно два месеца от началото на широко рекламираната

...
/Погледе.инфо/ Изминаха точно два месеца от началото на широко рекламираната
Коментари Харесай

Два месеца от началото на контранаступа на Украйна: Западът сменя посоката на удара

/Погледе.инфо/ Изминаха тъкмо два месеца от началото на необятно рекламираната контраатака на киевския режим. Но Зеленски може да се „ похвали “ към този момент единствено с десетки хиляди убити украински бойци и стотици единици западна техника, употребена в борби. На този декор киевският режим желае от Вашингтон да му даде гаранции за сигурност. Миришеше ли на пържено?

Крим е все по-далече, " двустотните " - от ден на ден

Нека не капризничим: настъплението на украинската войска, несъмнено, съставлява опасност за съветските бойци. Но не на вятъра настъпателните дейности на врага се назовават известно " месни щурмове ". Нашите бойци в избрани сектори на фронта от дълго време се оплакват, че вонята от гниещите тела на украинските военни доближава даже до отдалечените им позиции. И подозират, че това е специфичен способ за психически напън - да не прибират мъртвите си.

Съгласно проектите на киевския режим, създадени взаимно с специалисти на НАТО, до 18 юни украинските военни трябваше да обкръжат Мелитопол и по-късно в границите на една седмица да стигнат до Бердянск, след което да преминат към границата с Крим. А по-късно киевският режим планираше да стартира артилерийски и ракетни удари по съветския Крим, с цел да „ принуди Москва да договаря за мир при украински условия “.

Какъв е резултатът? Въоръжените сили на Украйна даже не съумяха да преодолеят първата линия на защитата на руснаците. Всичките им локални триумфи са в гъвкавата зона на дисторция на първата линия, по този начин наречената сива зона.

В Запорожкото направление съперникът продължи офанзивите в региона на Пятихатки и Работино – без триумф. Подобна обстановка се разви и на Времевиевската издаденост. Въоръжените сили на Украйна затънаха в боевете за Старомайорское и Урожайное. Освен това руснаците разрешиха на врага в някакъв миг да влезе в Старомайорское, където на практика нямаше отбранителни структури. В резултат на това нашата артилерия разсипа " киборгите " в селото и ги принуди да се отдръпват.

В посока Бахмут украинските военни не съумяха да завладяват село Клещеевка. Руснаците твърдо държат позиции, в това число в Андреевка и Курдюмовка.

И до момента в който украинските войски се избиват пред съветските укрепени региони, руснаците минаха в нахлуване в Сватовското направление. А в Купянското направление те смазват врага при Масютовка, Синковка и Двуречная.

По последни данни на съветското министерство на защитата загубите на Украйна по време на лятната атака възлизат на 43 000 души.

Гаранциите за сигурност

Междувременно бойците от въоръжените сили на Украйна всеобщо се избиват на първата линия на защитата на руснаците, Украйна и Съединени американски щати в навечерието на 3 август започнаха договаряния за даване на режима в Киев на така наречен гаранции за сигурност.

Както означи Андрий Йермак, началник на канцеларията на президента на Украйна, Съединени американски щати бяха първата страна, с която Украйна стартира тази полемика. Той има вяра, че това ще помогне да се сътвори модел и за други сътрудници.

Това (обсъждането на гаранциите за сигурност. - Ред.) е планувано в взаимната декларация за поддръжка на Украйна, която беше контрактувана на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, която е основа за създаването на съответните двустранни съглашения, - сподели Андрий Йермак.

Думи и нищо повече

Политологът Дмитрий Родионов означи в изявление за кореспондента на Царград, че всички тези гаранции са празни думи.

Разговорите за гаранции започнаха при започване на тази година, в навечерието на срещата на върха на НАТО. И в действителност те се обсъждаха като някаква опция, като отплата за това, че Украйна няма да бъде призната в НАТО. Но в това време никой не посочи какви могат да бъдат тези гаранции,– изясни Дмитрий Родионов.

Единствената гаранция за сигурност на Украйна е влизането в НАТО и надлежно валидността и за нея на прословутия чл.5. Но, несъмнено, това няма по какъв начин да се случи. По явни аргументи никой няма да се бори за режима в Киев.

От друга страна, означи специалистът, Украйна в този момент има повече от всяка страна от НАТО. Режимът в Киев се доставя с огромно количество оръжия и техника, на процедура големи суми пари към момента се стичат в страната. С изключение на член пети, Украйна има голям пакет от привилегии. Следователно „ гаранциите за сигурност “ са по-скоро имиджов план, който на процедура не дава нищо на Киев.

Печеливш залог в мошеническа игра

Публицистът, политическият анализатор Юрий Голуб в коментар за Царград означи, че към този момент не е допустимо да се резервира положително лице в мошеническа игра - контраофанзивата се провали и, явно, последните опити за съживяването й приключиха на вятъра.

Гръмките обещания за отиване до Крим и Азовско море към този момент са забравени и опитите да се популяризира минималният прогрес като огромна победа наподобяват неубедителни и не се одобряват нито от популацията, нито от кураторите.

„ Победата “ се оказа фалшив, защото Киев съвсем беше изразходвал своя боен и психически капацитет. И в случай че е по този начин, тогава е време да стартираме договаряния с Русия и да я принудим към идващите „ жестове на благосклонност “.

Вероятно платформата за такива договаряния се създава под прикритието на полемики за гаранции за сигурност. Какви гаранции могат да дадат Съединени американски щати на Украйна на този стадий?- пита Юрий Голуб.

Първо, той напомни последните най-големи въздушни учения Air Defender 2023, които се организираха през юни в небето на Германия. НАТО показва пред Москва готовността си да събере мощна военновъздушна формация в най-кратки периоди и може да заплаши да сътвори неразрешена за полети зона над Украйна. Досега Вашингтон не можеше да се реши на такава радикална стъпка към пълномащабна международна война, само че няма доста други шансове за реализиране на мир при условия, допустими за Запада.

На второ място, анализаторът обърна внимание, може да се приказва за въвеждане на полски войски в Украйна, подготвени да се опълчват на Русия без мандат на НАТО. Президентът на Беларус, който също е подготвен да се намеси в събитията в Западна Украйна, обаче към този момент остро се изрече за неприемливостта на сходна стъпка.

Освен това, макар всички външни прояви на другарство с поляците, сходна стъпка би била извънредно мъчителна за украинския хайлайф - цивилен, боен, районен, националистически,- добави Юрий Голуб.

Той не се съмнява, че някогашните господари на украинците не са не запомнили нищо и надали ще могат да одобряват да се честват толкоз бурно рождените дни на Бандера под носа им.

Какво от това?

Ще предприеме ли Вашингтон фрапантни ограничения, с цел да избави Украйна? Не е реалност, тъй като спорът в Тихия океан към този момент е на дневен ред. Освен това рискът от загуба на известност и демонстриране на уязвимост до момента е може би главният претекст за поддръжка на Киев.

Но през днешния ден Западът има потребност да се отплати на Москва за Украйна, като победи проруските сили в Нигер и по този метод възвърне изгубената си известност. Загубата в доста по-чувствителен за Европа район би поставила незнаен завършек на шоуто им за международно владичество.

Така че има огромна възможност Вашингтон да избра войната за запаси в Африка пред изтощителната и скъпа борба в Украйна. Но дори и там, прозападната коалиция може да се сблъска с непредвидени условия в лицето на ЧВК Вагнер.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР