Погледът към историята не пречи на настоящето и на бъдещето,

...
Погледът към историята не пречи на настоящето и на бъдещето,
Коментари Харесай

Петър Стоянович: Северна Македония е случайно създадена държава, нация и език

" Погледът към историята не пречи на сегашното и на бъдещето, дотолкоз, доколкото не става въпрос за спор, не става въпрос за гледище, не става въпрос за изкуствена рекламация , а става въпрос за извънредно ясни и бих споделил 100 % доказуеми исторически обстоятелства. Това сподели пред БиТиВи историкът проф. Петър Стоянович по въпроса за връзките сред България и Северна Македония.

" Тук не става въпрос сред двете страни да е зародил внезапно спор дали е имало геноцид тук и там, къде минава границата и така нататък Това е нещо, което е обвързвано с многовековна история, изучавана от извънредно съществени, десетки, да не кажа стотици, историци и други учени ", сподели Стоянович.

По думите му, това е натурален ход на нещата при една изцяло исторически инцидентно основана страна и в действителност, и всичко останало .
 Мицковски: Не имам вяра, че България ще спре интеграцията на Северна Македония в Европейски Съюз
Мицковски: Не имам вяра, че България ще спре интеграцията на Северна Македония в Европейски Съюз

Да се беседва съществено по тези проблеми, упорстват от ВМРО-ДПМНЕ

" Съвсем естествено съгласно мен да се стигне до този миг, защото, в случай че сега Скопие, без значение от това кой е там на власт, застане на друга позиция, първо ще го бият, зависи дали той е ръководещ или е опозиционер, и второ той в никакъв случай повече няма да може да застане под каквато и да е форма пред или отпред на своите сънародници заради обстоятелството, че той е задължен да възпроизвежда този мит - митът страна Македония, нация Македония, език македонски и така нататък ", безапелационен е проф. Стоянович.

По думите му, в случай че България беше страната, която беше застанала косо с името, може би от дълго време тази прилежаща на нас страна щеше да има друго име и щеше да си върви по пътя безпроблемно.
 Арсим Зеколи: Омразата в Македония против българите е плод на сръбския национализъм
Арсим Зеколи: Омразата в Македония против българите е плод на сръбския национализъм

Масова просвета на ненавист към съседите...

Историкът съжалява, че страната ни не е Гърция, в смисъла на своята държавност, отстояване на национални ползи и поредност няма по какъв начин да ги стигнем и до момента .

По думите му Гърция има доста ясна политика още от края на 19-ти век по какъв начин да се трансформират нещата на Балканите и последователно през войните, през съюзи, през отстъпки, през голямо национално самообладание и финансиране, несъмнено, тя съумява да реализира своя най-много.

" Няма по какъв начин да чакаме нито от Белград, нито от Атина, нито от Скопие някой по някакъв метод да ни даде, подари, потупа по рамото от едната благосклонност и от това, че признава нещо, което без значение дали е потвърдено или не, е иманентно българско ", безапелационен е Стоянович.
 Борисов не желае историята да е разкъсан мост към Европейски Съюз за Македония
Борисов не желае историята да е разкъсан мост към Европейски Съюз за Македония

Не би трябвало да има поличитески игрички, предизвестява министър председателят

Всичко става с продължителни старания, изясни той. Никой никому нещо не е дарил, още по-малко това ще стане с днешния ни спор сред София и Скопие , защото най-накрая България, инцидентно станала членка на Европейски Съюз преди няколко години, най-накрая може да има правото да се държи като равноправна европейска страна.

Той чака българските управници и опозицията да имат единна позиция по тематиката. Това е било постоянно и ще продължава да бъде, не е ужасно. Много по-удобно е, когато в един държавен инструмент единият играе положителното, а другият неприятното ченге. Когато един пробутва една по-войнствена идея, а различен я отстоява в един по-мек метод, само че е доста неверно държавната политика да бъде оставена с един или с няколко представители в стила на министър Каракачанов , тъй като по този метод се демонстрира, че някаква част от нацията, някаква част от политическия хайлайф, някаква част от българите желаят тази сякаш прекаленост, а останалите са доста положителни и покорни раби Божии и чакат да видят какво ще каже Брюксел, безапелационен е Петър Стоянович.

година не реализира единодушие за датата за началото на договарянията за присъединението на Северна Македония и Албания към Европейския съюз.

Преди това имаше среща на Смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси,, защото на нея още веднъж не бе реализирано единогласие по отношение на въпроса с. Преговорите за общата история на България и Македония бяха, а за близо година диалозите бяха изцяло прекъснати с мотив политическата обстановка в прилежащата страна и промяната на държавни управления. Миналата седмица навръх беше оповестено, че комисията ще възобнови работа.

Месеци по-рано вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир, че комисията за решаването на въпросите за общата история с Македония не работи, прикани за твърда позиция на България по отношение на съседката й и даже загатна, че. Според него

, извършени при президента, по тематиката Македония също стана ясна позицията на Румен Радев, че поддръжката за Северна Македония.

Проведеното съвещание на на 16 октомври реализира прогрес за честването 24 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР