/pogled.info/Поглед.инфо/ На парада в чест на 70-годишнината от основаването на

...
/pogled.info/Поглед.инфо/ На парада в чест на 70-годишнината от основаването на
Коментари Харесай

Китай проведе най-големия военен парад в историята си

/pogled.info

/Поглед.инфо/ На парада в чест на 70-годишнината от основаването на КНР са показани най-новата междуконтинентална балистична ракета DF-41, хиперзвуковият ракетоплан DF-ZF и нова трансформация на стратегическия бомбардировач H-6N, оповестяват осведомителните организации.

Вероятно, DF-41 (Dongfeng-41) е оборудван с отделяща се бойна глава с 10-12 самостоятелни насочващи нуклеарни блока. Беше обявено, че оптималният обсег на междуконтинентална балистична ракета е 14 хиляди км.

За първи път е показана свръхзвукова балистична ракета DF-17 със междинен обхват на деяние, която се употребява за изстрелване на хиперзвуков планер DF-ZF. Вероятният обсег на полета на устройството е 12 хиляди км.

На парада за първи път се демонстрираха и най-новата свръхзвукова стратегическа крилата ракета CJ-100 (Changjian-100 или Dongfeng-100).

H-6N е нова трансформация, основана на руския Ту-16. H-6N е основан като притежател на стратегическата крилата ракета DF-10A.

На парада участваха 15 хиляди военни, 160 бойни самолета и съвсем 600 единици военна техника. Това е най-големият боен церемониал в историята на страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР