/Погед.инфо/ Ще напиша и моите изводи за първата годишнина от

...
/Погед.инфо/ Ще напиша и моите изводи за първата годишнина от
Коментари Харесай

Специалната военна операция ще продължи вечно

/Погед.инфо/ Ще напиша и моите заключения за първата годишнина от Специалната военна интервенция, защото те се трупаха цяла година:

Това е директно разследване от неуспеха на договарянията за гаранции за сигурност на Русия със Съединени американски щати и НАТО и продължаването на тези договаряния с други причини. Първият звънецза мен, че е по този начин, удари на третия ден от СВО, когато съветското нахлуване беше спряно, защото Киев се съгласи на договаряния. Когато хората н Кадиров стояха в региона на Киев, чакайки заповед да влязат в Киев, само че по този начин и не получиха тази заповед, към този момент разбрах сигурно, че логиката на съветските управляващи е в дисонанс с стремежите на нейните радикални поддръжници. Така че към този момент зачаках Истанбул и други покупко-продажби.

2. Лекотата, с която тази година Русия напусна Киевска, Черниговска, Харковска области, Змийския остров, Херсон потвърждава, че началото на СВО за Кремъл е наложително решение. Той постоянно е бил за постигането на цели с политически способи и е възприемал самото наличие на договарянията като тактическа победа. Но политическите способи бяха невъзможни, тъй като....

3. Западът и Зеленски се нуждаеха от война. Беше ми разрешено да получа информация за последните кръгове на договарянията в Минския формат: съгласно съветските участници в процеса Макрон и Шолц непосредствено са тласнали Зеленски да се държи жестоко с Путин, подтикнали са Киев да заеме най-твърдата преговорна позиция и са подпомагали милитаризацията на Украйна. Всички те завоюваха от войната в последна сметка. Геополитическият Запад в личните си очи откри задачата и смисъла на живота. Обърнете внимание по какъв начин екологизмът, феминизмът и други псевдо-идеологии избледняха през тази година през тази година. Те към този момент не са нужни, когато смисълът е основан от елементарна и ясна цел - да се унищожи Русия. За Зеленски няма какво да се каже. Той нямаше действителна мощ и падна като план с рейтинг под 20%. Днес Украйна има военновременна тирания и режимът на Зеленски е приключен факт.

4. Русия е приела разпоредбите на играта и в този момент се държи въз основа на това, че СВО ще продължи постоянно. Разчита се на бездънността на съветските запаси и време. Посланието на Путин сподели това в цялостна степен. СВО се трансформира в неразделна част от живота на модерна Русия, същата конструкция на всекидневието, каквато са терористичните офанзиви на палестинските мъченици и опасността от Иран за Израел. В същото време никакво “Всичко за фронта - всичко за победа ”, защото;

5. Украйна е единствено едно от пространствата, където Русия се сблъсква със Запада. Всеки миг могат да бъдат задействани нови пространства (Приднестровието, Казахстан, Балтийско море) и това е повода на 24 февруари в Украйна да бъде изпратен стеснен контингент и остаряло руско оръжие. За Запада боевете в Украйна са инструмент за по-активно „ въздържане “ на Русия. При тези условия тактиката на Русия е минимизиране на разноските.

6. Украйна, под въздействието на военното време, се трансформира до неразбираемост, трансформирайки се в изцяло нова страна под въздействието на западните обществени технологии (За мен, като експерт, който е посветил доста години на проучването на тази остаряла Украйна, това е професионална злополука - не познавам тази нова страна и съм извънредно стеснен в методологията за изучаване). Украинската погранична еднаквост е нещо извънредно гъвкаво и мобилно, може да се трансформира във всичко. Но това също е плюс за Руската федерация във връзка с интеграцията на нови територии.

7. Русия, трансформирана под въздействието на СВО, остава в главните си проявления Русия на Путин. Нейната същина е капитализъм с страната като главен участник на пазара. Това е тайната на феноменалното оцеляване на съветската стопанска система под „ адските наказания “. Държавната поръчка за частна самодейност, играта в двойката държавен клиент-изпълнител водят до обстоятелството, че пораждат безчет съветски отговори на безчет западни провокации. Русия е пазарна страна (много повече от страните от Европейски Съюз, споделям го като човек, който ги е обиколил) и печели с помощта на това;

8. Русия няма съдружници в СВО и въз основа на дилемите си (осигуряване на съветската сигурност на западната граница) не може да има. Русия взема решение личния си проблем - в тази обстановка неутралитетът е скъп, изключително откакто в доста случаи (китайски муниции, ирански дронове, беларуска инфраструктура) е другарски на Руската федерация. Не беше допустимо Русия да се трансформира в международен парий. Това го призна даже президентът на Съединените щати в Киев, като сподели, че Украйна в нейната битка е подкрепяна от повече от 50 западни страни и техните съдружници. В света има повече от 200 страни.

9. Информационно-психологическата офанзива против Русия се провали, което се потвърждава от възхвалата на западните политици по адрес на съветския народ (който те сякаш отделят от Путин) и съветската просвета, която беше „ анулирана “ преди година. Патриотичната консолидация на съветското общество продължава и догатката, че тя може да бъде разтърсена посредством напускането на “Шанел ” и “Макдоналдс ”, е знак за деградацията на западната експертна общност;

10. Резултатите от съветската информационно-психологическа битка са спорни. От една страна, залогът за „ здравите сили на Запада ” не проработи (защото тези сили са нездрави). От друга страна, аргументът за СВО като антиколониален отговор на напредъка на военната инфраструктура на НАТО до съветските граници ненадейно „ навлезе “ в незападния свят. Украинската аудитория е изгубена. Изобщо. В самата Русия лоялността на болшинството е обезпечена, само че има бездна на поколенията и отчуждение на младите. Това е бомба със закъснител, която може да избухне след няколко години, в случай че няма поправяне на обстановката.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР