Поевтиняването на горивата в България заради движението на цените на

Поевтиняването на горивата в България заради движението на цените на ...

Ново поевтиняване на бензина и дизела в България.

Поевтиняването на горивата в България заради движението на цените на петрола на международните пазари продължава. Бензин А95 е вече на средна цена от 1,97 лева за литър, а дизелът се търгува на средна цена от 2 лева за литър – психологическа граница, показва статистиката на специализирания сайт fuelo.net.
От 8 март насам бензинът е поевтинял вече с 11,26%. Най-ниската средна цена е отчетена на бензиностанциите на Марешки – 1,76 лева, а най-високата остава тази на CHIMOIL – 2,21 лева. Всъщност, ако изключим "Атанасов груп", чиято средна цена е 2,18 лева, следващата най-висока средна цена е от 2,07 лева!
При дизела, поевтиняването за март е 11,89%, а най-евтино той върви на бензиностанциите на Марешки – 1,71 лв. средно. CHIMOIL го търгува средно за 2,23 лв., като отново ако изключим "Атанасов груп" със средна цена 2,19 лв., следващата най-висока средна цена е с голяма разлика – 2,10 лв.
В момента цената на американския петрол е 24,53 долара за барел, Brent-ът е 27,36 долара за барел, а последната известна цена на руския сорт "Уралс" е 21,40 долара за барел, но тя е от 20 март.
Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 25 март"

Източник: actualno.com