Поетите ангажименти към майките на деца с увреждания се изпълняват

...
Поетите ангажименти към майките на деца с увреждания се изпълняват
Коментари Харесай

Борисов от ОАЕ: Поетите ангажименти към майките на деца с...

Поетите задължения към майките на деца с увреждания се извършват в цялостен размер – както във връзка с спомагателните 150 милиона лв. повече за системата, по този начин и по отношение на законопроектите. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти в ОАЕ. „ Знам, че майките работят за идея, а с цел да се случи тази идея работихме и със обществения, и с финансовия министър “, съобщи министър председателят, като добави, че проектобюджетът на страната за идната година е оповестен.

Министър-председателят акцентира, че към този момент е поднесъл своите извинения и е изразил несъгласието си с казаното от вицепремиера Валери Симеонов във връзка с майките. Борисов означи, че искане на оставката на вицепремиера от негова страна би нарушило съдружното съглашение с Обединени патриоти. „ Надявам се сътрудниците да решат взаимоотношенията си. Когато са си слагали подписите, са ги слагали като виновни политици и сме се разбрали това да е за четири години. Всичко друго би било дезертьорство, тичане от отговорност или нарушение на съглашението “, уточни министър председателят и добави „ мога единствено да помоля да доизпълним уговорката си към майките на децата с увреждания. Те са не са сякаш заболели, те са заболели и ние ги виждаме “. Министър-председателят беше безапелационен, че държавното управление си прави работата, за което може да се съди както по параметрите на страната, по този начин и по уважението на света към страната ни.

Относно днешните диалози в Дубай, министър-председателят Борисов съобщи, че е контрактувано в границите на идващите три седмици да пристигна икономическа делегация в България, дружно министри на ОАЕ. По време на срещата на българския министър председател с министър-председателя на ОАЕ и властник на емирство Дубай шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум са били извършени конферентни диалози с министри от сферите на търговията, образованието, стопанската система и високите технологии. Борисов акцентира, че персонално министърът на висшето обучение на ОАЕ Ахмад бин Абдула Ал Фаласи ще предложения 7 български университета в Дубай до 20 ноември.

По думите на премиера положителни благоприятни условия за съдействие има и в хранителната промишленост. Той подчертава върху предлагането си да се създадат хъбове в областта на хранителната промишленост в България и на Балканите, с цел да се влага в консервната индустрия и производството на полуфабрикати. „ Има много тематики, по които сме си дали доста къси периоди и се разбрахме да опитаме до нова година да подпишем рамково съглашение за стратегическо съдействие “, уточни българският министър-председател.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР