Поетесата и актриса Тоня Борисова, родственица на Захарий Стоянов, ще

...
Поетесата и актриса Тоня Борисова, родственица на Захарий Стоянов, ще
Коментари Харесай

Юбилеен спектакъл на Тоня Борисова събира на една сцена над 30 изпълнители

Поетесата и актриса Тоня Борисова, родственица на Захарий Стоянов, ще означи 70-годишнината си и 55 години креативен път на сцената с поетично-музикалния театър " Пътеки към душата на България " - на 10 декември от 19 ч. в кино " Люмиер " в НДК, научи ДУМА от Сълзица Борисова. Той е построен от Тоня Борисова по нейни стихове, обединени от тематиката за Родолюбието, съхраняването на родовата и историческата памет, българския език; стародавните обичаи и изумителния фолклор; заветите на предците, Вярата и Духа Български.
На сцената ще излязат над 30 реализатори, измежду които солистките на хор " Мистерия на българските гласове " Елена Божкова, Станислава Бобева, Мария Георгас и Полина Паунова; Студентският отбор " Зорница ", артистите Бинка Добрева, Данислав Кехайов, Галина Дурмушлийска, Полина Порумова, гайдарката Красимира Чуртова, младата гъдуларка Мария Иванова и артистът Пламен Мирянов.
Тоня Борисова е родена на 13 ноември 1952 година По свои поетични книги е осъществила над 680 авторски поетично-музикални спектакъла, на които постоянно е организаторка, сценаристка и режисьорка, изпълнителка на стиховете и на песни от всички фолклорни области на България. Авторка е на книгите " Приказка за Добротата ", " Жива памет ", " Царевград Търнов - Всеславният " и " Път от Светлина в Безкрая ".
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР