Поетът Недялко Йорданов е обвиняем, с мярка подписка и забрана

...
Поетът Недялко Йорданов е обвиняем, с мярка подписка и забрана
Коментари Харесай

Поетът Недялко Йорданов е обвиняем заради блъснат пешеходец в Бургас

Поетът Недялко Йорданов е обвинен, с мярка " подписка " и възбрана да напуща Бургас. Това оповестиха от Апелативна прокуратура в морския град, представена от Novini.bg.

Оттам прибавиха, че известието е провокирано от обява в осведомителна организация.

Затова от Апелативна прокуратура прецизират, че е формирано досъдебно произвеждане, по което Йорданов е притеглен като обвинен поради причиняване по несъобразителност на междинна телесна щета на пешеходец. Инцидентът е станал на 26 март тази година към 10,30 часа на бургаско кръстовище.

В известието се споделя още, че Йорданов е карал автомобил и в нарушаване на разпоредбите за придвижване е позволил произшествие. Блъснал човек, който е пресичал пешеходна пътека, в резултат на което потърпевшият е получил строшаване на левия крайник.

В известието се споделя още, че обвиняването е повдигнато въз основа на умозаключение от направената съдебно-автотехническа експертиза. А по отношение на Недялко Йорданов е взета най-леката мярка за неотклонение - " подписка ".
От страна на потърпевшия е изразена воля за преустановяване на досъдебното произвеждане. Адвокатът му е декларирал от негово име, че няма искания към лидера и не желае да бъде водено наказателно произвеждане против него.

Това искане обаче е оставено без разглеждане от прокуратурата, защото законът не разрешава това. Деянието е осъществено на пешеходна пътека, напомнят още от държавното обвиняване. А фактът, че Йорданов е оказал помощ на потърпевшия след случая, ще бъде регистриран като смекчаващо виновността събитие.

Наблюдаващият прокурор по случая е изискал повторна тройна правосъдно - автотехническа експертиза. И това ще разреши осъществяването на цялостно, всестранно и обективно следствие, като по този начин ще се защитят правата на потърпевшото и обвиненото лице, се споделя още в известието на държавното обвиняване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР