Поетът д-р Иван Ланджев разкри в предаването Пресечна точка по

...
Поетът д-р Иван Ланджев разкри в предаването Пресечна точка по
Коментари Харесай

Иван Ланджев: При ГЕРБ всеки можеше да бъде арестуван, освен тях. Виждам шанс за демокрацията

Поетът доктор Иван Ланджев разкри в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ", че вижда късмет за демокрацията в България след задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов. Първо той разяснява изявлението на Тома Биков от ГЕРБ, съгласно който към този момент всеки може да бъде задържан, освен хора от партията.

" Спомням си, че същият този човек пишеше преди години, че Бойко Борисов би трябвало да влезе в пандиза. Предполагам, че е претърпял някакъв катарзис, времената се менят, объркал се е очевидно. Така да е ", сподели доктор Ланджев.

" В това, което се случи, не виждам заплаха за демокрацията, а тъкмо противоположното - виждам късмет за демокрацията. И изобщо от това, което чухме, аз предлагам то да се схваща като че е тъкмо противоположното. Ние до неотдавна през трите мандата на ГЕРБ живеехме в една действителност, в която всеки можеше да бъде задържан, с изключение на тях. Така че това в този момент, което чухме, че откакто Бойко Борисов може да бъде задържан, значи може всеки, не устоя като логичност. Всеки можеше с изключение на него. Сега виждаме, че и той може да бъде задържан. Всеки цивилен умишлен човек няма по какъв начин това да не му се коства обнадеждаващо. От през вчерашния ден фрагментите са леко сюрреалистични, на ръба на комичното, сред смешно и тъжно. Видяхме навалица хора пред къщата на Бойко Борисов, които скандираха " Мафия ". И първичната реакция на човек е да си каже - " да, вярно, на вярното място го скандирате това ". Освен това аз не мисля, че е съвпадане визитата на Лаура Кьовеши с тези събития. Очевидно е, че има връзка. Мълчанието се дължи на това, че предстоят още арести. Ще забележим ", разяснява още поетът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР