"Поемаме политическата отговорност за катастрофата край Своге, защото така постъпваме

...
"Поемаме политическата отговорност за катастрофата край Своге, защото така постъпваме
Коментари Харесай

В.Радев нагъл до последно: Подаваме оставки, защото така правим в ГЕРБ, но ние персонално не сме виновни!

"Поемаме политическата отговорност за злополуката край Своге, тъй като по този начин постъпваме в ГЕРБ. Може да нямаме лична виновност, само че ние сме лицата на министерствата, които не са се справили задоволително добре, с цел да предотвратят обстановката. "

Това съобщи пред публицисти в министерски съвет към този момент някогашният вътрешен министър Валентин Радев, който дружно с ексрегионалния министър Николай Нанков дадоха брифинг откакто подадоха оставките си при премиера Бойко Борисов. Транспортният министър Ивайло Московски също е подал оставка, само че както уточни сътрудника му Нанков, той е в болнични и не се появи в Министерски съвет.

"Още в неделя след срещата изявихме подготвеност да поемем политическа отговорност. Поехме този честен ангажимент, като ръководители на министерствата. В началото на седмицата заявих, че нашата съществена цел е справедливостта оптимално бързо да пристигна на дневен ред. Ще спомагаме и отсега нататък, с цел да може следствието да завърши работа най-справедливо ", разяснява Нанков.

Те обясниха, че оставките се забавили с пет дни, тъй като е трябвало да се съберат всички нужни документи за следствието, тъй че всичко да е на ярко.

"Днес премиера сподели стига толкоз, подавайте оставки, каквото сте предали, сте предали на проверяващите ", изясни Радев. Той отхвърли да носи персонално каквато и да било виновност и изясни, че имало под него хора, които не са си свършили работата както би трябвало.

Нанков бе малко по-конкретен и разясни, че е правилно, че тримата управляват тези министерства, само че координацията и връзката сред ведомствата им не била нужното равнище по случая с нещастието край Своге.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР