Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се

...
Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се
Коментари Харесай

Борисов: Държавата ще реновира пътя до завод за стъкло в Търговище

Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода на „ Тракия Глас България ЕАД “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който посети през днешния ден част от индустриалните мощ на един от най-големите вложители освен в Търговище, само че и в България, оповестиха от държавната пресслужба.
   
Посещение на завода за стъкла в Търговище с кмета на града Дарин Димитров и финансовия министър Владислав Горанов. Огромно дружество е, над 2500 са чиновниците, трафикът е доста огромен и 50 рейса всекидневно извозват служащи от града до тук. Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода, защото това е една от най-големите вложения в цяла България.
Публикувахте от в Сряда, 14 август 2019 година
Извеждащият път от предприятието е извънредно значим, защото по него всекидневно минават тировете, изнасящи стока . Ще вземем решение и ще окажем поддръжка, безапелационен беше Борисов.

Общо три са производствата на вложителя , които действат – за плоско стъкло, за домакинско стъкло и за автомобилни стъкла. Около 2500 души за заети в главното произвеждане, а дружно със съпътстващите производства и предприятия, работните места, основани от вложителя, са близо 5000.

Кметът на Търговище Дарин Димитров означи, че съществуването на такова огромно произвеждане оказва удобно въздействие за развиването на Търговище . Населението се усилва, хората живеят с добър стандарт, означи кметът и добави, че няма безработица.

Малко по-късно министър председателят Борисов инспектира и строителството на автомагистрала „ Хемус “ сред пътните възли „ Белокопитово “ и „ Буховци “.  
Инспекция на строителството на автомагистрала „ Хемус “ сред пътните възли „ Белокопитово “ и „ Буховци “
Публикувахте от в Сряда, 14 август 2019 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР