Поела съм ангажимент, че няма да има компромис по отношение

...
Поела съм ангажимент, че няма да има компромис по отношение
Коментари Харесай

Фандъкова: Няма да има компромис за Графа, санкциите може да достигнат милион

Поела съм ангажимент, че няма да има компромис във връзка с никого. Това съобщи в Сутрешния блок на БНТ1 кметът на София Йорданка Фандъкова по отношение на новите проблеми, появили се след завършването на ремонта на трамвайното трасе по ул. " Граф Игнатиев ". Санкцията за целия обект може да стигне до един милион лв., безапелационен е кметът.

``
реклама
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Всеки има право да се пази. Не одобрявам никакви оправдания, пояснения и прекачване на отговорност. Всеки, работил по този план си носи отговорност. Санкции до този миг съм налагала както на изпълнителя, по този начин и на проектанта, и на надзора. Те могат да доближат и до един милион.
Малко над 20 милиона лв. е цената на ремонта за целия обект, изясни още Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Аз нямам право да си предпочитам компанията по този начин, както на мен ми харесва. Има процедури, публични поръчки, обезпечили сме оптималната бистрота. Нямам никакви терзания да натрапвам наказания, компаниите знаят, че няма да има компромис.
Нося всеки ден моята отговорност, само че политически спекулации по тази тематика няма да приема, безапелационна е още Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Очевидно проектантът не е дал най-хубавото решение за отводнителите на трамвайните релси, с цел да се получи това при малко по-високи температури.
Обектът още не е открит. Предстои огромна комисия с външни участници за приемането и въвеждането в употреба, добави кметът на София.

По мотив започващия през днешния ден ремонт на столичната ул. " Житница ", Фандъкова изясни, че ще бъде направена цялостна смяна на настилките, нови тротоари и ново осветяване.

Очаквам сензитивно облекчение на трафика по бул. " Цар Борис Трети " след стартирането на придвижването.Продължаваме ремонтите в Овча купел, добави Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Искам да благодаря за търпението на жителите на квартала. Смятам, че качеството на живот с построяването на метрото там ще бъде в действителност на доста по-различно равнище.
Наесен следва да бъде пуснат и първият сектор от третата линия на метрото, а единствено за 4-5 години 90% от наземният превоз на София е освежен с съвременни рейсове.

40 нови камери към този момент са сложени в бус лентите по всички булеварди в града, тъй че приканвам водачите да не нарушават разпоредбите за придвижване, акцентира Фандъкова.

Кметът на София разяснява и плана за изцяло възобновяване на Борисовата градина.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Проектът е в начална фаза на разискване, самата аз имам своите забележки. Част от тях са да не се възвръща климатично учебно заведение, да не се местят обектите на Спортна София и конната база. Двата стадиона също имат своето място там и следва да бъдат реконструирани, само че не и разширявани.
До 19 юни се одобряват оферти от всички, на 26-ти те ще бъдат показани още веднъж и по-късно следва разглеждането им в общинския съвет, добави кметът.

На въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат като градоначалник на София, Фандъкова съобщи, че още е рано да афишира своето решение по тематиката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР