Поехме ангажимент, че ще представим първоначална извадка на грозните приказки

...
Поехме ангажимент, че ще представим първоначална извадка на грозните приказки
Коментари Харесай

Румен Петков: Всички, които говориха срещу „Южен поток”, работиха, за да купуваме руски газ от Турция

Поехме ангажимент, че ще представим първична извадка на грозните приказки против България и нашата енергийна сигурност, най-много против “Южен поток”. Защото би трябвало да си даваме сметка, че всички, които приказваха против „ Южен поток ”, работиха, с цел да купуваме съветски газ от Турция и това е национално изменничество, което не може да бъде несъмнено по различен метод. Това съобщи в ефира на БТВ ръководителят на АБВ Румен Петков, който показа в студиото на утринния блок на малкия екран 1 800 страници извадка от материали, оповестени в пресата на лица, говорили против енергийните планове и ползите на страната ни.

„ Тук можем да забележим менения от това, че Русия спекулира с „ Турски поток “ и ни лъже, до това, че за България „ Южен поток “ е безценен, нездравословен и непотребен. Това са стотици изявленията, обществени, в средствата за всеобща информация, до които всеки може да стигне. В тях да вземем за пример имаме изказване на Радан Кънев, в което той декларира „ Русия и Турция ни блъфираха за „ Турски поток “ “. Имаме изказвания на господин Иван Иванов, който в този момент се занимава с ценообразуването на водата и тока. Та той преди време споделя: „ България ще загуби 400 милиона евро след построяването на „ Южен поток “. Аз пък споделям, че България губи 400 милиона евро годишно от това, че не построи този газопровод. Т.е. в този момент лъжите на тези хора ще ги платим ние. Ще ги платим всички български жители, тъй като ще купуваме съветски газ, само че от Турция “, съобщи Петков. По думите му в този момент се следи същата експанзия и против построяването на АЕЦ „ Белене “ без хората, които го правят да си дават сметка, че Турция строи четири съветски и четири японски реактора. “Ако не построим „ Белене “ резултатът ще бъде, че когато затворим „ Козлодуй “ ще си купуваме ток от съветски реактори, само че от Турция ”, предизвести ръководителят на АБВ. Той уточни, че всички държавни управления досега, без това на Жан Виденов, са подкрепяли градежа на втората ни атомна централа.

Във връзка с тематиката Петков уточни, че пред държавното управление ни сега има две огромни провокации. Едното е да се контракти с Русия за директна доставка на газ и да откри вложител, който да построи АЕЦ „ Белене ” в границите на интервал от 7 до 10 години.

Румен Петков разяснява и идния вота на съмнение против държавното управление по тематика „ Сигурност ”. Според него с това деяние от Българска социалистическа партия се пробват да решат вътрешнопартийни проблеми, които тресат столетницата. „ Този избор на съмнение обаче дава и опция да се види „ бухалката Министерство на вътрешните работи “. Защото, да вземем за пример, господин Марешки юначен разгласи, че ще поддържа правителството… Е, тогава какво се чудим за какво няма битка с контрабандата с горива? Защо няма битка с противозаконното произвеждане и разхвърляне на медикаменти в България и по света? В тази връзка наблягам, че института „ Нелсън “ би трябвало да се върне в България. Защото това е институтът, който в целия свят мери контрабандата “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР