Подводници нямаме, всеки флот е хубаво да има такава способност.

...
Подводници нямаме, всеки флот е хубаво да има такава способност.
Коментари Харесай

Янев: Преговаряме да купим две подводници

Подводници нямаме, всеки флот е хубаво да има такава дарба. Водят се диалози с избрана страна за избран вид подводници, само че всичко сега е на равнище договаряния. Има метод средства за подводница да бъдат планувани в бюджета или в актуализацията му. Не приказваме за нови подводници, само че са в положително техническо положение ". Това сподели в министърът на защитата Стефан Янев.

По отношение евентуален спор сред Русия и Украйна военният министър съобщи, че се работи по три вероятни сюжета. " В момента дали и какво решение следва, ще се разбере в идващите няколко седмици. В календара на НАТО следва среща на министрите на защитата през февруари. Дотогава би трябвало да имаме национална позиция, която аз би трябвало да защитя на срещата. Когато се вземе решението за позицията ни от Министерския съвет, ще бъде комуникирана ", съобщи Стефан Янев.

Янев акцентира, че няма искри сред него и премиера Петков след коментара, че няма потребност от спомагателни войски на НАТО у нас, а позицията му остава същата за оня миг. Според него за национална сигурност и национални ползи няма " фоби " и " фили ", а в това отношение би трябвало да сме българофили.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР