Подводницата U-20 от „изгубения флот“ на Адолф Хитлер от Третия

...
Подводницата U-20 от „изгубения флот“ на Адолф Хитлер от Третия
Коментари Харесай

Подводница на Хитлер лежи на дъното на Черно море

Подводницата U-20 от „ изгубения флот “ на Адолф Хитлер от Третия райх лежи на дъното на Черно море. Кадрите от дъното на морето демонстрират подводница, покрита с пясък, риболовни мрежи, водорасли и тиня. Тя лежи на дълбочина 20 метра и е открита от водолази покрай северното крайбрежие на Турция, оповестява БГНЕС.

" U-20 е една от изгубените подводници на Хитлер. Използвана е във Втората международна война в турските Сакария и Карс. Трябва да запазим тази част от историята и да превърнем подводницата в туристическа атракция за водолази ", сподели професор Мехмет Емин Бирпинар.

В момента подводницата се изследва от водолази, само че няма да бъде извадена на повърхността.

Още през февруари 2008 година беше оповестена информация за потънали немски подводници. Учените дефинираха тъкмо местоположението на U-20, U-19 и U-23. Според тяхната информация U-23 се намира на дълбочина над 50 метра, на пет километра от турския град Агве, а U-19 се намира на дълбочина към 500 метра, на пет километра от град Зонгулдак.

Подводниците са били част от 30-та флотилия „ Кригсмарине” - формалното наименование на военноморските сили на Германия в интервала от Втората Световна война. По време на боевете са били потопени още три подводници.

Британският „ Телеграф “ назова 30-та флотилия „ Кригсмарине “ " изгубеният флот на Хитлер ".

Обществото по морската археология съобщи, че подводниците са доста значимо изобретение, защото те са запечатани, от което следва, че би трябвало да бъдат напълно непокътнати от вътрешната страна, като неповторими образци за технологии от Втората международна война.

Подводниците са били потопени през 1944 година, когато руските войски се доближават до румънското пристанище Констанца – тогавашната основна военноморска база на Румъния, сражавала се на страната на обединението на Хитлер.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР