Подводницата “Колпино” изпълни стрелба с крилати ракети “Калибър”. Така гласи

...
Подводницата “Колпино” изпълни стрелба с крилати ракети “Калибър”. Така гласи
Коментари Харесай

Ракетите “Калибър” от подводницата “Колпино” в Черно море поразиха наземни и надводни цели

Подводницата “Колпино” извърши пукотевица с крилати ракети “Калибър”. Така гласи известие на Министерството на защитата на РФ, публикувано в сряда.

"Екипажът на подводницата “Колпино” на Черноморския флот е изстрелял ракети “Калибър” по крайбрежни и морски цели в бойни подготвителни полигони в Черно море. Ракетите са били изстрелвани от подводно състояние ", се споделя във ведомството.

Според Министерството на защитата ракетите сполучливо са поразили цели, „ ситуирани на брега наоколо до полигона Опук и в един от морските на Черноморския флот “, написа "Поглед инфо ".

Министерството акцентира също, че към 20 военни и спомагателни кораби, както и военноморски самолети на Черноморския флот са взели участие в обезпечаването на сигурността при пукотевица и затваряне на рисковата зона.

Серия от шест подводници от план 636.3 за Черноморския флот е издигната в Адмиралтейските корабостроителници в Санкт Петербург, част от Обединената корабостроителна корпорация. Подводниците от плана са носители на крилати ракети “Калибър-ПЛ”.

Някои от подводниците от черноморската серия, в това число “Колпино”, използваха тези ракети за нахлуване на терористи в Сирия, до момента в който бяха част от съветската средиземноморска ескадра.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР