Подвел ли е Борис Джонсън кралицата да спре временно парламента?

...
Подвел ли е Борис Джонсън кралицата да спре временно парламента?
Коментари Харесай

Подвел ли е Борис Джонсън кралицата да спре временно парламента?

Подвел ли е Борис Джонсън кралицата да спре краткотрайно Народното събрание? Стратегия за реализиране на корав Brexit непременно ли е остраняването на „ досадните “ депутати? Това са въпросите, които вълнуват английските медии от през вчерашния ден. Никой не е не запомнил и думите на английския министър председател: " По-скоро бих починал в канавка, в сравнение с да желая отсрочване на Brexit ".
„ Категорично не! “, е отговорът на Джонсън на директния въпрос излъгал ли е кралицата, като я посъветва да даде 5-седмична отпуска на Народното събрание във Англия, написа BBC.
В Youtube се появиха хиляди видеа с съответната имитация.

Джонсън добави - Върховният съд в Англия ясно се съгласи с нас и той ще би трябвало да реши най-после.
Тезата за това, че Борис Джонсън е излъгал кралицата, се появи след решение на съдa в Шотландия, че разпускането на депутатите е нелегално. В същото време съдът в Северна Ирландия реши противоположното и поддържа действието, като по този начин покрепи и резултатът от обжалването на прекъснатата парламентарна сесия в Лондон. В последна сметка точно магистратите в столицата ще преценяват до какъв брой основателни са жалбите против пророгацията на английския парламент, заведени в Шотландия и Северна Ирландия.
Правомощието да прекрати - или пророгира - Народното събрание е на кралицата, която условно работи по съвет на премиера, акцентира още веднъж BBC.
Ситуацията във Англия сега е следната - депутатите ще се завърнат на работа след 14 октомври. А над политиците тегнат и предварителни избори в страната.
Според лейбъристите, в светлината на оповестения най-лош сюжет на Brexit без договорка, е " по-голям от всеки път " сигналът, че Народното събрание е отзован. Така министър председателят заобикаля опцията от нови главоболия като диспути по крайният резултат след Brexit.
" Това, което виждате тук, са единствено рационални мерки - най-лошият сюжет - които бихте очаквали да прави някое държавно управление ". Това е късият коментар на Джонсън за оповестения докалад. Според разбора, в страната се чака дефицит на съществени артикули и може да се стигне до безредици.
Пред студенти в Лондон досегашният ръководител на Камарата на общините Джон Бъркоу предизвести Борис Джонсън да съблюдава закона и му даде обещание " креативност " в Народното събрание, в случай че се опита да избегне признатото решение на депутатите да няма Brexit без договорка.
В отговор на мненията на Бъркоу, депутатът от торите сър Бернар Дженкин съобщи, че представителят на Народното събрание към този момент надалеч надвишава ролята си, като е станал " окончателно политизиран и радикализиран ".
В понеделник следва среща сред премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Люксембург, оповестиха от " Даунинг стрийт " 10. Разговорите за Brexit идват на фона на опълчването сред държавното управление и опозицията в Лондон.
Междувременно през вчерашния ден ръководителят на Европейския парламент Дейвид Сасоли съобщи, че няма да има съглашение без защитната уговорка за ирландската граница след Brexit. Но основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние сподели на евродепутатите, че " обстановката във Англия остава сериозна и несигурна ", с думите: " Нямаме аргументи да бъдем оптимисти ".
Днес Джонсън продължава да упорства, че в тактиката му няма нищо нелегално и че Англия " ще бъде подготвена " да напусне Европейски Съюз до 31 октомври без съглашение, " в случай че би трябвало ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР