Подвариантът на COVID-19 Делта плюс“ е засечен за първи път

...
Подвариантът на COVID-19 Делта плюс“ е засечен за първи път
Коментари Харесай

Доц. Гломб: И една доза ваксина е достатъчна за преболедувалите COVID-19

Подвариантът на COVID-19 „ Делта плюс “ е засечен за първи път през юли тази година във Англия. Това изясни пред Би Ти Ви – началник на отдел „ Вирусология “ в Националния център по заразни и паразитни заболявания.

По думите ѝ все още се счита, че той е с към 10% по-заразен, в сравнение с истинският „ Делта “ вид. „ Този подвариант е под наблюдаване. Все още не е казано дали ще стане мотив за безпокойствие или ще отпадне от регистъра. „ Делта “ им над 100 подварианта, само че имунизациите защищават от тежко протичане на заболяването при този вид “, сподели Гломб.
 Доц. Гломб: Третата доза ваксина ще стане наложителна Доц. Гломб: Третата доза ваксина ще стане наложителна
Поставянето на трета инжекция от имунизационните препарати срещу ковид стартира да се приема не от политическа позиция, а с...

Вирусологът уточни, че имунитетът не отслабва при имунизация по време на пандемия. Уточни, че преболедувалите могат да се ваксинират сред 3 и 6 месеца след инфекцията, като се счита, че за тях и една доза е задоволителна.

Относно тестването на децата, с цел да се върнат в клас, Гломб разяснява, че не схваща отпора на родителите. „ Искаме да имаме осведомено и образовано потомство – за какво е тази опозиция? В целия свят родителите одобриха тестването на децата в името на ходенето на учебно заведение и първокласен учебен развой “, съобщи тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР