Подуправителят, ръководител на управление "Банков надзор", Димитър Костов информира Управителния

...
Подуправителят, ръководител на управление "Банков надзор", Димитър Костов информира Управителния
Коментари Харесай

Ръководителят на Банков надзор Димитър Костов подава оставка

Подуправителят, началник на ръководство "Банков контрол ", Димитър Костов осведоми Управителния съвет на Българската национална банка за желанието си да внесе в Народното събрание оставка от заеманата служба, оповестиха от пресцентъра на централната банка.

От формалното изказване на господин Костов излиза наяве, че авансово е изразил желанието си за предварително преустановяване на мандата му. "По молба на шефа забавих осъществяването на моето желание, заради нововъзникналия размер задължения пред ръководство "Банков контрол " след декларираните през юни и юли м.г. проекти за присъединение към Единния контролен механизъм (ЕНМ) ", прецизира подуправителят на Българска народна банка.

Той счита, че към този момент моментът за отдръпването му от "Банков контрол " е подобаващ, защото е открита добра връзка с ЕЦБ и ЕНМ. "Днес, при към този момент откритата доста добра работна връзка с Европейската централна банка и ЕНМ в този развой и неговата напреднала фаза, е налице опцията да се отдръпва от управлението на ръководство „ Банков контрол “. Моментът е подобаващ и от позиция на хоризонта за ефикасното присъединение към ЕНМ, където прегледът на активите и стрес пробата на ЕЦБ ще бъдат единствено началните стадии от един по-комплексен развой ", споделя Димитър Костов. Той предлага на управлението на Българска народна банка да бъде потърсен нов началник на банковия контрол с шестгодишен небосвод.

Очаквайте детайлности

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР