Подценили сме системата за сигурност в ДАНС. Toва коментира ген.

...
Подценили сме системата за сигурност в ДАНС. Toва коментира ген.
Коментари Харесай

В ДАНС подценили системата за сигурност

Подценили сме системата за сигурност в ДАНС. Toва разяснява ген. Румен Миланов - някогашен шеф на НСБОП и на БОРКОР пред bTV.

Припомняме, че през вчерашния ден 55-годишен мъж, извикан на разпит в постройката на организацията, постави завършек на живота си. При осъществяване на общоприета инспекция на персоналните движимости преди влизане в постройката, той е извадил от облеклата си нелегално притежавано самоделно оръжие и се е самопрострелял.

Според информация на bTV мъжът е член на управителния съвет на Българския народен съюз, а разпитът е бил по отношение на инспекция за активността на съюза и " Луковмарш ".

Според ген. Румен Миланов контролът върху владение на оръжие би трябвало да се прави по-рано в тази институция, както би трябвало да се смени и цялата система.

" Отива на разпит въоръжен, не отива инцидентно - имал е предварителна настройка за тази среща. Вероятно желае да даде знак ", разяснява ген. Румен Миланов. По думите му в такива обекти би трябвало да се увеличи равнището на сигурност.

Недопустимо е лицата, които би трябвало да се охраняват, да си заплащат. НСО не е комерсиално сдружение, разяснява генералът във връзка предлагането на Движение за права и свободи да се охраняват избрани лица, само че в случай че те си заплащат.

" Трябва да се запитаме кой аршин е по-голям - размерът на активност (броят на хората, които охраняваме) или парите. Държавата споделя, че желае да се охраняват избрани хора, това коства еди какъв брой си. Ако не желаят да понижат лицата, които би трябвало да се охраняват, би трябвало да се усилят средствата от бюджета. НСО не е комерсиално сдружение. Пазарлъци не би трябвало да се позволяват ", безапелационен беше той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР