Подценихме сделката за ЧЕЗ, а тя е проведена честно. Това

...
Подценихме сделката за ЧЕЗ, а тя е проведена честно. Това
Коментари Харесай

Борисов: Опитват се да ме свалят от власт! Няма да стане

Подценихме договорката за ЧЕЗ, а тя е извършена почтено. Това сподели на ексклузивен брифинг в Народното събрание министър председателят Бойко Борисов. Той разяснява горещата тематика за договорката за ЧЕЗ. " Атаката против мен и държавното управление бе градирана в последните дни. За това желаех диалог с премиера Бабиш. Знаете, че и там има политически проблеми. Настоях да ми съобщи всички документи. От това, което виждам, стигам до извода, че някой желае да повтори февруарските събития, само че с други реализатори. Пак ЧЕЗ, отново ток. Някой желае да ни забърка в тази договорка. Правителството няма нищо, но нищо общо със договорката за ЧЕЗ.

Сега се насажда мнението, че някой от нас седи зад Гинка. Това освен е неистина, само че цели и други последици. Като се срещнах с документите от премиера Бабиш виждам руско-грузински банки и офшорки, български банки, които и преди са имали проблеми. Ще им спестя имената, тъй като Закона за банките е доста непоколебим. В медийното пространство излиза, че договорката е завършила. От документите на премиера Бабиш разбирам, че става въпрос за едни хвърчащи писма от българските банки, които нямат нищо общо с правния мир. Този път оставки няма да има. И давам обещание на тези хора да ги разнищя до край. Вече съм изискал от шефа на Българска народна банка да ми даде информация за българските банки и какви писма са пращали. Ще ги разнищя до край ", закани се Борисов.

" Чешки жител закупи българска телевизия и ние отново по никакъв метод не сме се месили, тъй като договорката се реализира в чужбина от частни компании. Подготвяме законопроект по тази тематика. Корнелия Нинова желае сдеката за ЧЕЗ да се разнищи. А покупко-продажбите за другите две ерепета, за какво не помни? Спретнаха ни ювелирна и хубава интервенция. Знаят, че няколко дни сме в чужбина и съзнанието ни е заето с друго. На президента Румен Радев предлагам да се обади на чешкия президент, както аз направих с чешкия министър председател. Да приемем, че опозицията е алармирала. Трябва да впрегнем цялата държавна мощност. Тези същите хора ме смъкнаха от власт един път. Сега няма да съумеят ", безапелационен беше министър председателят.

" В четвъртък ще минат чуванията и тогава ще решим за оставката на Теменужка Петкова. Всеки може да има другар. Разговарях с Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Те споделиха, че не е времето в този момент. Това беше една доста добре изпипана акция, която ни спретнаха. Натрупа се чувството, че аз или държавното управление стоим зад тази договорка, че купуваме тока. Това е сюжета на тези гадове. Ще ги пъдя до дупка. В четвърътк изслушваме всички и ги почваме подред. Нямаме механизми да спрем договорката, тъй като тя е сред частни субекти. Трябват промени в закона. Впрягаме всички служби, с цел да проверяват тази договорка ", зарече се Борисов.

" Още първоначално споделих, че тази договорка би трябвало да се ревизира ", сподели от своя страна Волен Сидеров. " Аз постоянно съм бил приватизацията на ЕРП-та. Сега какво може да се направи. Има цялостно съгласие сред ПГ на Обединени патриоти и ПГ на ГЕРБ. Трябва да се одобряват промени в закона за енергитиката, с цел да може страната да има възпираща квота. В Европа има такива образци. Държавата може да взе участие, с цел да подсигурява националната сигурност ", добави той.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР