Подтиквани от президента, присъстващите на митинг на Доналд Тръмп скандираха

...
Подтиквани от президента, присъстващите на митинг на Доналд Тръмп скандираха
Коментари Харесай

Изпрати я обратно, скандираха поддръжници на Тръмп след атака срещу конгресменка от Сомалия

Подтиквани от президента, присъстващите на протест на Доналд Тръмп скандираха " Изпрати я назад! Изпрати я назад! " , като се има поради американската конгресменка Илхан Омар, която пристигнала в Съединени американски щати като емигрант от Сомалия преди 30 година , написа " Гардиън ".
 Тръмп прокарва дневния ред на белите националисти, гневни засегнатите конгресменки
Тръмп прокарва дневния ред на белите националисти, гневни засегнатите конгресменки

Призоваха американците " да не се хващат "

Американският водач употребява избирателен протест в Грийнвил, Северна Каролина, с цел да нападна Омар и други три конгресменки - Александрия Окасио-Кортес от Ню Йорк, Аяна Пресли от Масачузетс, Рашида Тлаиб от Мичиган. Той ги назова " екстремисти, изпълнени с ненавист ".

Групата, която се назовава " Взводът ", беше подложена на расистки офанзиви от президента през последните дни . През уикенда американският водач прикани конгресменките, всичките цветнокожи, да бъдат върнати в страните им по генезис.

Омар е от Минесота. Тя е пристигнала в Съединени американски щати на 8-годишна възраст като емигрант поради войната в Сомалия. Останалите три конгресменки са родени в Съединени американски щати.

Призивите на Тръмп да се върнат по страните си в " Туитър " бяха подбудени от явяването на конгресменките пред комисия към Камарата на представителите, където те приказваха за нечовешките условия по време на обиколка в центрове за задържане на мигранти в Тексас.

Камарата на представителите на Съединени американски щати осъди расизма на Тръмп.

" Нека си вървят ", разгласи американският водач на предизборния протест. " Те постоянно ни споделя по какъв начин да управляваме, по какъв начин да създадем това, по какъв начин да създадем това. Знаете ли? Ако не ни харесвате, кажете им да си вървят ", продължи той. След като приключи изявлението си, присъстващите на митинга започнаха да скандират " Напуснете! ".
 Тръмп: Не съм расист, тези конгресмени ненавиждат Съединени американски щати
Тръмп: Не съм расист, тези конгресмени ненавиждат Съединени американски щати

Държавният глава бе заплетен в следващ скандал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР