Подсъзнанието - онази невероятна част у всеки от нас, за

...
Подсъзнанието - онази невероятна част у всеки от нас, за
Коментари Харесай

Важната роля на подсъзнанието в постигането на успех

Подсъзнанието - онази невероятна част у всеки от нас, за която всички приказват, само че малко на брой знаят какво се крие вътре в действителност. Едно е несъмнено - то има голям резултат върху всяко наше деяние, само че постоянно се подценява. Вместо това фокусът нормално се слага върху съзнателния разум, който се занимава с сериозната мисловна функционалност. Подсъзнанието обаче е мощният пласт изпод, който обгръща осъзнаването на всички неща, които съзнанието не може да разпознае.

Тази забележителна част от нашите мозъци играе повече функции в ежедневния ни живот, в сравнение с можете да си визиите.

Световноизвестният бизнес преподавател и създател на редица бестселъри Брайън Трейси подчертава върху няколко значими функции на подсъзнанието ни и по какъв начин то въздейства директно на постигането на задачите ни. Годишно той съветва над 350 компании в международен мащаб и е създател на 70 бестселъра, преведени на 42 езика. На 19 февруари 2018 година Трейси ще изнесе най-популярния си семинар “Maximum Achievement 2.0” в София. В него той подчертава върху развиването на персоналната успеваемост, възстановяване мениджмънта, целеполагане, а гостите ще си тръгнат с персонален едногодишен проект за деяние, който могат да стартират да реализират незабавно.

В семинарите си Брайън Трейси постоянно подчертава точно на въздействието на подсъзнанието върху триумфа на всеки. Ето и по какъв начин дефинира четирите му най-важни функции:

Банка за памет

Капацитетът му е на практика безграничен, а срокът на валидност на спомените - безконечен. Всъщност, до 21-годишна възраст към този момент сте съхранили повече от многократно размера на цялата Енциклопедия Британика.

Задачата на подсъзнанието е да подсигурява да се държите тъкмо, както сте “програмирани”. Неговата роля е всичко, което вършиме и казвате, да пасва на вашата самопреценка.

Верният чиновник

Подсъзнанието е субективно. То не мисли и не разсъждава независимо, а се подчинява на командите, които му подава вашият умишлен разум. Подсъзнанието работи непрекъснато, с цел да накара държанието ви да подхожда на модела на вашите страсти, очаквания и стремежи.

Ако съзнанието е градинарят, то подсъзнанието е плодородната градина, в която той посява семена. В него могат да порастват и цветя, и бурени - зависи какво посявате.

Пазителят на салдото

В подсъзнанието живеят всички несъзнателни дейности - дишане, намигване, скорост на сърцетуптене и други, с помощта на автомномната му нервна система. Подсъзнателният разум също е виновен да мислите и действате по метод, който подхожда на вашите минали дейности.

Комфортна зона

След като съхранява всички ваши привички и гледни точки, пази вашите зони на комфорт и се грижи да не излизате от тях. Той е виновникът да се чувствате дискомфортно, когато се пробвате да извършите нещо ново и друго, тъй като това опонира на към този момент откритите ви модели и привички.

Навиците обаче на едни от най-успешните хора са точно да излизат от зоните си на комфорт, тъй като са наясно какъв брой бързо една некомфортна зона става удобна. Затова Брайън Трейси поучава да не забравяме, че с цел да растем, би трябвало да сме подготвени да се усещаме неловко и да вършим нови неща. Ако си коства, продължавайте да вървите, до момента в който в един миг това стеснение не се трансформира в нещо напълно комфортно. Това е предизвикателство, което сигурно си коства да се одобри!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР