Подсъдимият за източването на НОИ с фалшиви болнични Стефан Грозев,

...
Подсъдимият за източването на НОИ с фалшиви болнични Стефан Грозев,
Коментари Харесай

Полицията издирва Стефан Грозев, точил НОИ с фалшиви болнични

Подсъдимият за източването на Национален осигурителен институт с подправени болнични Стефан Грозев, който на 25 май м. година избяга от залата в Пловдив, беше разгласен за общодържавно търсене. Във времето оттогава до през днешния ден от Министерство на вътрешните работи го търсили единствено на известните по делото адреси, само че без никакъв резултат.

Грозев си потегли в средата на разпоредителното съвещание, като изясни, че му следва пътешестване. Съдия Атанаска Анастасова го предизвести, че делото е с приоритет и че ще го санкции, само че той си потегли, с което изненада и адвокатката си Таня Чечкова. Мъжът е неоткриваем и съгласно нея има опция, в случай че не бъде издирен, делото да започва задочно.

Бягството на Грозев спъва процеса, а дружно с него е обвиняем и известният пловдивски ортопед доктор Георги Кръстев. Обвинението гласи, че двамата са източили от бюджета на Национален осигурителен институт 42 994,01 лева Според прокуратурата във времето от 3 май 2017-а до 17 юли 2018 година лекарят е издал 57 фиктивни болнични листа като ръководител на Лекарска консултативна комисия към ДКЦ-1 в Пловдив. В тях попадали имената на чиновници на компанията на Стефан Грозев, които в действителност били здрави. Д-р Кръстев твърди, че изобщо не познава Грозев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР