Подсъдимият и пострадалият 73-годишният Камен И., известен с прякора Чарли,

...
Подсъдимият и пострадалият 73-годишният Камен И., известен с прякора Чарли,
Коментари Харесай

Дебил, убил по зверски начин колега пастир, отива в затвора


Подсъдимият и потърпевшият 73-годишният Камен И., прочут с прякора Чарли, били наемани от живеещите в шуменското село Зайчино ореше като частни овчари. Двамата били родственици, защото братът на Герчо живеел с дъщерята на убития Камен. Въпреки това двамата пастири постоянно конфликтували. Не можели да се спогодят кое стадо в коя равнища да се пасе и на коя чешма да се води на водопой. Разправиите се разгорещявали и от алкохола, който употребявали, до момента в който пасат стадата.

На 24 юли 2018 година Герчо минал през селския магазин. Купил си 2 литра бира. Имал и 200 грама ракия. Поел със стадото с 300 овце към местността Мерата. Там изпил алкохола. Към обяд дошъл и Чарли с другото стадо. Той  започнал да псува Герчо, а в отговор 46-годишният овчар нанесъл удари с юмруци в лицето му.

След като Чарли паднал на земята, подсъдимият го ритал в гърдите, скачал върху тялото му. Дори когато потърпевшият лежал неподвижен на земята, Герчо скочил с двата крайници върху гърба на падналия мъж. След това взел една овца от стадото му и я скрил в изоставена мелница.

След това подсъдимият подкарал стадото към поляна с чешма, която се намирала на входа на село Зайчино ореше. Нахранил се и лежащ да почива. Вечерта видял джипа на горския жандарм да пътува към мястото, където оставил пребития Камен, и се уплашил да не бъде оголен. Оставил овцете и избягал при вуйна си в друго село.

Камен не върнал стадото вечерта в селото и притежателите на овцете почнали да ги търсят. Пострадалият бил открит неподвижен. Така бил подаден сигнал до кмета на селото, който повикал полиция.

Смъртта на 73-годишния Камен настъпила в резултат на тежка гръдна контузия с двустранно строшаване на ребра и гръдна кост, травма на бял дроб и кръвоизлив в гръдния панер, сочи съдебномедицинската експертиза по делото.

Подсъдимият страда от лека умствена изостаналост- лека съм междинна дебилност. След привличането му като обвинен признал виновността си и  изразил страдание за стореното. По-късно отрекъл да е направил убийството на Камен. Вината му се потвърждава от множеството свидетелски показания и материални доказателства. По делото са разпитани 33 очевидци.

Подсъдимият е в ареста с мярка за неотклонение " Задържане под стража “, взета с определение на съда на 27 юли 2018 година, която сега търпи в ловешкия затвор.

Присъдата на Шуменския областен съд предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР