Подсъдимият и жертвата се познавали, тъй като Стефан живял преди

...
Подсъдимият и жертвата се познавали, тъй като Стефан живял преди
Коментари Харесай

Предават на съд мъж, убил бившия си зет


Подсъдимият и жертвата се познавали, защото Стефан живял преди години на фамилни начала с дъщерята на Мартин. По време на съжителството им се родили две деца. За раздялата посред им 36-годишният Стефан упреквал някогашния си тъст Мартин. През 2016 година дъщерята на подсъдимия отишла да работи в чужбина, а за двете им деца грижи полагали Стефан и неговите родители.

През 2018 година обаче останал без работа и изпитвал съществени финансови усложнения да устоя децата си, едно от които учело във Варна и живеело на квартира. В известия, посредством които Стефан общувал с някогашната си жена, я упреквал, че не изпраща пари за децата и се заканвал на татко й. Заради безпаричието 36-годишният мъж решил да изиска от някогашния си тъст обици, които в миналото подарил на щерка му. Започнал да подпитва съседи на Мартин за него, желал да се снабди с номера на телефона му.

На 6 октомври 2018 година Стефан отишъл в къщата на някогашния си тъст, който заварил в двора. Казал, че е пристигнал да вземе обиците или паричната им равноценност. Мартин отрекъл да му дължи пари и изискал да отидат в полицията.

Стефан блъснал пръв Мартин. Започнала битка сред двамата мъже. Мартин съумял да извади от джоба си нож и нанесъл с него няколко удара – един от които в сърцето на някогашния си шурей. Пострадалият Стефан самичък потърсил помощ в центъра за незабавна помощ. Въпреки реанимационните дейности на медиците той умрял.

Предстои делото против 55-годишния Мартин П. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР