Подсъдимият е многократно осъждан, с начално образование и безработенСъстав на

...
Подсъдимият е многократно осъждан, с начално образование и безработенСъстав на
Коментари Харесай

Рецидивист, крал от Локомотивното депо в Русе, се отърва с най-ниската присъда

Подсъдимият е неведнъж осъждан, с начално обучение и незает

Състав на Районен съд – Русе осъди 29-годишния Т. Д. на 3 години отнемане от независимост за осъществените от него обири при рисков рецидив от Локомотивно хранилище Русе. За такова закононарушение в Наказателния кодекс е планувано наказване отнемане от независимост от 3 до 15 години.

Подсъдимият бил неведнъж осъждан, с начално обучение, незает. На 02.05.2021 година проникнал в Локомотивно хранилище, счупил стъкло на вагон, влезнал вътре и демонтирал 4 охладителни тела (радиатори). Действията му били видяни от служащ, който го попитал какво прави там. Т. Д. избягал единствено с една от движимостите и в идващите дни се върнал за другите три. Предал ги в пункт за вторични първични материали, където бил записан от охранителните камери. На 12.10.2021 година още веднъж проникнал в Локомотивното хранилище, взел контактора на локомотив и тръгнал да излиза. Бил видян от жена, която алармирала управлението на депото и органите на Министерство на вътрешните работи. След извършените издирвателни мероприятия, подсъдимият бил открит и арестуван. Признал за осъществените обири и непринудено предал контактора.

Пред Районен съд – Русе Т. Д. изискал делото да се гледа по общия ред и след разпита на всички очевидци и движимости лица, бил приет за отговорен за отнетите в изискванията на рисков рецидив движимости на обща стойност 2899,30 лева и бил наказан на отнемане от независимост за период от 3 години при първичен непоколебим режим.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Окръжен съд - гр. Русе.

Съгласно член 16 от Наказателно-процесуален кодекс подсъдимият се счита за почтен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР