Подсъдими, предадени на съд от Окръжната прокуратура във Варна за

...
Подсъдими, предадени на съд от Окръжната прокуратура във Варна за
Коментари Харесай

Условни присъди за мъж и жена, причинили смъртта на пешеходка по непредпазливост

Подсъдими, предадени на съд от Окръжната прокуратура във Варна за съпричиняване гибелта на пешеходка, получиха неоправдателни присъди и бяха лишени от право да ръководят МПС за разнообразни периоди.

44-годишната Миглена З. и 23-годишният Калоян Ж. бяха приети за отговорни от състав на Варненския областен съд за гибелта на пешеходка, като закононарушението по член 343а, алинея 1, писмен знак „ б “ от Наказателен кодекс е осъществено в изискванията на без значение съпричиняване. На 44-годишната подсъдима е наложено наказване 2 години отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период. Тя е лишена и от право да ръководи МПС за период от четири години.

Наказанието на 23-годишния Калоян Ж. е 2 години отнемане от независимост с петгодишен изпитателен период, в който той е лишен от право да ръководи МПС. Младият обвиняем е осъждан на 4 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период по акт на Районния съд в Сливен, като двете санкции бяха групирани от Варненския областен съд, който дефинира младият мъж да търпи най-тежкото от двете санкции, а точно наказването по това произвеждане.

Двамата са били предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, откакто на 17 май 2018 година при ръководство на колите си и в нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата предизвикали по несъобразителност гибелта на 66-годишна пешеходка. Жената починала малко по-късно от породената й съчетана контузия, която била несъвместима с живота.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на въззивна инспекция пред Апелативния съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР