Подсъдимата за корупция бивша кметица на столичния кв. „Младост“ Десислава

...
Подсъдимата за корупция бивша кметица на столичния кв. „Младост“ Десислава
Коментари Харесай

Иванчева прецаква Радан Кънев и компания за евровота


Подсъдимата за корупция някогашна кметица на столичния кв. „ Младост “ Десислава Иванчева може да постави кол в колелото върху упоритостите на „ Демократична България “ да прати свои представители в Европейския парламент.

За това сигнализираха десетки поддръжници на демократите, които с съображение се притесняват, че има заплаха Иванчева да обере голям протестен избор на евроизборите на 26 май, а гласувалите за нея да разпилеят гласовете за Радан Кънев, Стефан Тафров и компания, написа Lupa.bg.

Десислава Иванчева, която преди месец бе наказана на първа инстанция на 20 години затвор за пожелан рушвет, взе участие на евроизборите като самостоятелен претендент, откакто инициативният комитет „ Непослушните “ събра нужния брой подписи за регистрацията й в ЦИК. За да бъде определена Иванчева за евродепутат, би трябвало да събере към 140 000 гласа, а в обществените мрежи към този момент изобилства от апели да се гласоподава за нея на инат на „ системата “.

Огромната известност, която Десислава Иванчева събира като „ репресирана “, към този момент вся ужас измежду десните гласоподаватели и знакови деятели на „ Демократична България “. Бившият дипломат на България в Русия Илиян Василев дори прикани посредством профила си във фейсбук Десислава Иванчева да се откаже от присъединяване в бъдещите избори за евродепутати и да призове поддръжниците си да гласоподават за групировката на Радан.

„ Малко практична предизборна логичност - вън от подозрение е, че има хора, които ще решат да стачкуват като гласоподават за Иванчева и Петрова. Но гласовете ще им се изгубят, както и тези които гласоподават в митинг за разнообразни претенденти. Мисля, че Радан и Стефан би трябвало да поемат категорично задължения да отстояват техните права по метод, които е позволен за евродепутати, както у нас, по този начин и в чужбина. Защото самите Иванчева и Петрова имат потребност от определени представители. Очаквам те самите да насочат сходно обръщение. От всички, които имат действителни шансове за евродепутатски места, единствено Радан и Стефан могат да бъдат „ техни “ претенденти. Фокусирайте се, няма потребност от прахосване на електоралната сила. Бъдете практични, гласувайте за избираеми претенденти! “, прикани Илиян Василев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР