Подсъдим за причиняване на катастрофа, получи , която ще изтърпи

...
Подсъдим за причиняване на катастрофа, получи , която ще изтърпи
Коментари Харесай

Осъдиха шофьор, причинил катастрофа и смърт на дете


Подсъдим за причиняване на злополука, получи, която ще изтърпи дейно. Това реши Окръжния съд в Ловеч.

Магистратите призна мъж от Плевенско за отговорен. Той е предизвикал гибел по несъобразителност при пътно-транспортно произшествие. В злополуката, станала през 2021 година на (край село Малиново), е починало 6-годишно дете.

Осъденият е бил спрял на крайпътна отбивка. Преди да потегли още веднъж обаче не се е огледал, с цел да се убеди, че няма да сътвори. Навлизайки в пътната лента, препречил пътя на различен автомобил, който се е движил в същата посока.

За да избегне конфликта, водачът на втория автомобил е навлязъл за малко в насрещната лента, след което се е върнал още веднъж по посока на придвижването и се е край пътя. При конфликта са потърпевши всички пътуващи в автомобила – водачът, брачната половинка му и двете им малолетни деца. Най-тежко е било положението на по-малкото дете, което по-късно е умряло в болница.

Делото против обвинявания за злополуката водач се прегледа в изискванията на, в границите на което подсъдимият призна всички обстоятелства и условия, посочени в обвинителния акт. Съдебният състав го осъди на четири години отнемане от независимост като на съображение член 58 а, алинея 1 от Наказателен кодекс понижи по този начин избраното санкции с 1/3.

Така подсъдимият следва да изтърпи в размер на две години и осем месеца при първичен общ режим. Свидетелството му за ръководство на МПС ще бъде отнето за период от четири години от влизане в действие на присъдата.

Освен това по сметката на ОД на Министерство на вътрешните работи 4 075,87 лева разходи за експертизи, както и пет лв. за издаване на изпълнителен лист.

Присъдата може да се апелира и стачкува пред във Велико Търново в 15-дневен период считано от през днешния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР