Подробности за опита за покушение срещу Навални бяха разкрити в

...
Подробности за опита за покушение срещу Навални бяха разкрити в
Коментари Харесай

Българинът, уличил руските служби: Всеки допуска грешка рано или късно

Подробности за опита за нападение против Навални бяха разкрити в взаимно следствие на публицисти от няколко групи и медии. Сред тях е българинът Христо Грозев от проверяващия уебсайт Bellingcat. Тяхното умозаключение е, че съветската Федерална работа за сигурност е следила опозиционера и стои зад отравянето. Грозев е работил дружно с Навални и хора от неговия екип. Българският публицист разяснява пред Българска национална телевизия своето следствие.

" За Кремъл е доста мъчно да признае и да допусне, че публицисти са създали това разобличаване, по тази причина е доста по-малко унизително да се твърди, че това са западните служби ", акцентира Христо Грозев. След диалог с Навални се е наложило да се реалокира при него, с цел да довършат това следствие до дъно.

" За да има цялостна бистрота, тъй като си давах смета какъв ще е абсурдът, ние направихме доста в детайли изложение на методологията, по която стигнахме до изводите ", съобщи Грозев. Дал е в детайли изложение на доста съветски вестници и медии по какъв начин са разследвали - точка по точка. Два съветски вестника, единият от които е " Комерсант ", са създали опит дали е допустимо публицисти, употребявайки неговата методологията, да стигнат до този извод и са заключили, че е допустимо.

До причинителите са стигнали с помощта на авансово следствие, обвързвано с отравянето с " Новичок " на Скрипал и щерка му във Англия през 2018 година. По тази нишка са стигнали до отровителите на Емилиян Гебрев в България, а в едно следващо следствие преди към 3 месеца са разкрили институтите в Русия, които се занимават с скрито произвеждане на химическо оръжие. И откакто са наблюдавали диалозите на някои от шефовете на институтите " Сигнал " и Институт по звучност - са видели, че имат пикове на другарство с хора от ФСБ в дните преди отравянето на Навални. Същите тези хора са пътували с Навални общо 37 пъти през последните 4 години, изясни Грозев.

Само един от химиците от шестимата от ФСБ, свързани с отравянето, се е хванал на " кукичката " и се е разкрил при диалог с Навални. " Учудващо е, че този човек повярва, само че в действителност Навални направи една гениална актьорска изява, направи се е на началник на националната сигурност Патрушев ", описа Христо Грозев.

Според проверяващия публицист има доста добре създадена технология за прикриване на техните действия, с явни шпионски маньоври, само че всеки от тях позволява неточност рано или късно и значимото е да намериш такава неточност. В този случай са намерили 3 неточности - по време на интервенцията сътрудници - лекари по обучение са си включвали персоналния телефон за секунди и това ги геопозиционира - първо в Новосибирск, а след това в Омск - единствено 20 минути след отравянето. Разкрилият се Кудрявцев си е разказал всичко, той е разчиствал следите след приземяването на самолета в Омск. Спасяването на Навални е с помощта на това, че самолетът се е приземил доста бързо след отравянето и бързо идва незабавната помощ, която реагира доста тъкмо, с цел да го избави, добавя Грозев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР