Подробности по отношение на тарифите ще станат ясни след срещата,

...
Подробности по отношение на тарифите ще станат ясни след срещата,
Коментари Харесай

Бойко Борисов Току-Що Удари По Масата За Най-Наболелия Проблем В България!

" Подробности във връзка с цените ще станат ясни след срещата, а компромисът ще бъде някъде по средата ", добави Нанков.

Той изясни, че задачата е да имаме обективен модел на тарифиране и да спазим европейския принцип, който натоварва да заплаща повече. Искаме да създадем нужните условия за развиване на транспортния отрасъл, само че и да не лишаваме пътния бранш от запас за ремонт и рехабилитация. Всеки компромис във връзка с обсега и цената ще въздейства в дълготраен проект върху качеството на пътищата и построяването на автомагистралния пръстен, декларирал още Нанков.

По мотив на изявления в медиите Николай Нанков съобщи изрично, че няма да изтичат пари от ТОЛ-системата посредством офшорни компании. Дружеството, с което е подписан контракт за народен снабдител на услуги, който още не е влезнал в действие, е напълно българско. Очаква се скоро да има и трети снабдител на услуги.

Успешно протичат тестванията на ТОЛ-системата, които започнаха през днешния ден и ще продължат в идващите 6 месеца, заяви ръководителят на Националното ТОЛ-управление проф. Олег Асенов.

Зам.-министър Нанков дефинира като подправена вест и нечиста сделка тиражираните през днешния ден изявления, че офшорна компания ще събира тол таксите. Той е напомнил, че режимът за избор на Национален снабдител на услуги (НДУ) за събиране на пътни такси е регистрационен и на 14 май т. година Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) е сключила контракт с втори снабдител. Той ще влезе в действие след доказване на функционална и оперативна съгласуемост от страна на претендента. Докато не се потвърди съгласуемост, контракт няма и може въобще да не стане факт, изясни Нанков.

Той акцентира, че записаният снабдител е с напълно българско присъединяване и пари от България през офшорни компании няма да изтичат, каквито внушения са били направени през днешния ден.

Председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски уточни, че според Закона за икономическите и финансовите връзки с сдруженията, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, следените от тях лица и техните действителни притежатели, министърът на финансите издава заповед със лист на страните, които са с преференциален данъчен режим и Кипър не е в този лист. Това е първата подправена вест, съобщи Терзийски, а втората е, че сдружението не е с българско присъединяване, което не е правилно и това може да бъде тествано от всеки.

Какво желаят превозвачите

Вчера превозвачи желаеха в писмо незабавна среща с премиера Бойко Борисов поради новата тол система, която започва пробно на следващия ден. Те упорстват за по-ниски такси и най-малко 6 месеца тестов интервал.

Според Конфедерация на автобусните превозвачи, ние ще бъдем единствената страна в Европа, в която, с цел да се изминат 400 км, ще са нужни 280 лева за гориво и 400 лева тол такса.

Превозвачите на пасажери, на товари и на горива, както и спедиторските компании упорстват тол таксата да се заплаща единствено за прекосяване по първокласните пътища и по автомагистралите и дадоха образец с страни от Европа: " За съпоставяне в Германия тол се заплаща на 8% от пътната мрежа. В Европейски Съюз най-вече процентът е под 10. В България приказваме за 65% ".

От сектора предвидиха повишаване на артикули и храни, в случай че се запазят препоръчаните от районното министерство ставки за тол таксите и предизвестиха, че в случай че второстепенните пътища не бъдат извадени от тол системата, над 200 мъчно налични обитаеми места ще имат проблем със снабдяването поради повишаване на превоза.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР