Подробният устройствен план (ПУП) на Борисовата градина е от много

...
Подробният устройствен план (ПУП) на Борисовата градина е от много
Коментари Харесай

Иво Божков: Поръчките в София се разпределят проформа

Подробният организационен проект (ПУП) на Борисовата градина е от доста значимите решения, които би трябвало да бъдат взети от Общинския съвет. Гражданите и тяхното мнение имат място в това разискване. Моите упования са това да е място за отдих, за среща с природата и място, където има оптимално ограничение на неприсъщи функционалности на един парк. Това съобщи в студиото на ФАКТИ общинският консултант от групата на Реформаторския блок Иво Божков.

" Опасения за презастрояване постоянно има. До момента, в който жителите изрично не си заявят мнението, че не желаят това да се случи, то може да се случи. Радвам, че имаше огромен публичен интерес към този Подробен устройствен план, хората, които имат частни капиталови планове вътре ще схванат, че няма да могат да си осъществят концепциите за застрояване ", изясни той.

" Борисовата градина е концентрат на всички неприятни практики, които са се случвали в София през годините. На публичното разискване се оказа, че към момента няма ясна карта на собствеността в Борисовата градина. Оказа се, че известното заведение " Маймунарника " не е частна благосъстоятелност. Другият проблем е по какъв начин частните собствености са станали такива - къпалнята " Мария Луиза " да вземем за пример ", сподели Божков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР