Подробният устройствен план на парка Аспарухово“ е готов, но все

...
Подробният устройствен план на парка Аспарухово“ е готов, но все
Коментари Харесай

Още няма пари за ремонта на Аспаруховия парк

Подробният организационен проект на парка „ Аспарухово “ е подготвен, само че към момента няма пари за осъществяването му. Това разяснява в персоналния си профил във „ Facebook “ кметът на региона Ивайло Маринов.

По думите му финансиране е било обезпечено от третото държавно управление на Бойко Борисов, само че по-късно е спряно от идващото държавно управление.

„ Сега още веднъж чакаме да ни бъдат отпуснати средства за ремонт на парка. Изцяло ще бъде реновиран Аспаруховият вал, ще бъде построен информативен център за искащите да се срещнат с историята на Аспаруховия вал и регион „ Аспарухово “, създаване на пешеходни алеи, места за рекреация, отдих и спорт, като задачата е паркът да се трансформира във втора Морска градина на Варна. Ще бъде построена непрекъсната сцена, където да се организират културните мероприятия в региона и да служи на читалищата и самодейни танцови и певчески сформира за изяви “, написа още районният кмет.
Осигурени средства обаче има по плановете за рибарско населено място „ Карантината “, които са подготвени. Има финанси за първия стадий на реализацията, чака се от Министерство на земеделието да бъдат подписани документите, с цел да започват ремонтните действия.

Първият стадий включва създаване на ВиК и ел. съоръжения, слагане на осветителни тела и създаване на информативен и обучителен център.

Пространството към рибарските къщи ще бъде облагородено, с цел да придобие мястото приключен тип и да се трансформира в музей навън, където поданици и посетители на регион „ Аспарухово “ ще имат опцията да се срещнат с живота на риболовците и рибарския занаят.

За втория стадий има направен план, който ще включва създаване на спортни уреди за плажни спортове, където ще могат да се организират спортни мероприятия от локални и републикански шампионати.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР